Close
Karanténhobbik, amelyeket érdemes kipróbálni

Karanténhobbik, amelyeket érdemes kipróbálni

Ha hosszabb ideig vagyunk az otthonunkba bezárva, kénytelenek leszünk valami hasznos dologgal elfoglalni magunkat, hogy ne csavarodjunk be teljesen.

Vannak tipikus hobbik, melyeknek az utóbbi egy évben jelentősen megnőtt a rajongótáboruk, ezek között pedig kreatív tevékenységek, tanuláshoz kapcsolódó új módszerek és sportolási alternatívák is megtalálhatók.

Sorozatok nézése a netes tévéken

A korlátozások ideje alatt elképesztően megnőtt az igény az internetes tévék és a streamingszolgáltatások iránt.

Újabbnál újabb sikersorozatok kerülnek fel az online csatornákra, amelyek túlzás nélkül meghódítják az egész országot.

A Korona és a Lupin után most éppen A Bridgerton család vezeti a ranglistát, hogy hosszú órákra lekösse a figyelmünket.

Olvasni szexi

Ha már unjuk a televíziót, könyvek után nyúlunk – ezt bizonyítják a pandémia alatti könyveladási statisztikák.

A hagyományos, papír alapú könyvek mellett az e-bookok is nagy népszerűségnek örvendenek, de szívesen olvasunk laptopról, telefonról vagy táblagépről is.

Új edzésformák kipróbálása

A sportolás rendkívül jó módja, hogy felesleges energiáinktól megszabaduljunk a korlátozások ideje alatt.

Mivel azonban az edzőterem nem mindenki számára elérhető, a szabadtéri sportlehetőségek pedig sokak számára komfortzónán kívül esnek, maradnak a youtube-os edzésvideók, amelyek ezrével szolgáltatják a változatos mozgásformák kipróbálását.

A kreatív energiák felszabadítása

A művészet és a kézművesség mindig is az első számú szabadidős tevékenységek közé tartozott, az elmúlt egy évben pedig ismét elképesztően sokan kezdtek valamilyen alkotó tevékenységbe.

A festés, a horgolás, a kötés, a hímzés igazán nagy türelmet és ügyességet igénylő hobbi, ami a kézzel készített ajándékokkal együtt ismét fénykorát éli.

Egymillió barkácsoló országa

Ha hosszú ideig be vagyunk zárva az otthonunkba, akarva-akaratlanul is elkezdjük szépítgetni azt.

A festéstől a laminált padló lerakásán át egészen a raklapokból készült komplett teraszbútorzatig minden szóba jöhet akkor, amikor otthoni barkácsolásról van szó. A barkácsmesterek elszántságának pedig csak a képzeletük szabhat határt.

A szorongás ellen a legjobb fegyver egy olyan hobbi, ami szempillantás alatt el tudja terelni a figyelmünket a gondokról, kikapcsolja az agyat, és kisimítja a lelket. A munkahelyi stressz észrevétlenül gyűrűzik be az életünkbe, gyakran már útközben azon aggódunk, milyen feladatok várnak ránk a nap folyamán, és ennek hogyan tudunk majd megfelelni. A stressz önmagában mentálisan és fizikálisan is befolyásolja az életminőséget, de az Egészségügyi Világszervezet szerint szív- és érrendszeri megbetegedésekhez is vezethet. Van néhány egyszerű módszer, amelyek segítenek megbirkózni a stresszel munka közben.

(Fotók: Getty Images)

életmód | karantén | kijárási korlátozás | szabadidő | hobbi

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom