Close
Már nem tilthatják a toplesst a mediterrán nyaralóhelyen

Már nem tilthatják a toplesst a mediterrán nyaralóhelyen

Míg Spanyolország egyes részei éppen nemrég szigorítottak az öltözködési szabályaikon, Katalónia lazított az elvárásokon, legalábbis a nyilvános uszodákban.

Bár a topless fürdőzéshez való jogot már egy 2020-as katalán, egyenlőséget célzó törvény előírta, néhány városi uszoda továbbra is tiltotta a gyakorlatot, ami miatt minden nyáron több tucatnyi panasz érkezett.

Most azonban a tartományi kormány felszólította a helyi hatóságokat, hogy tiltsák meg a megkülönböztetés minden formáját, mert

a nők topless fürdőzésének megakadályozása „kirekeszti a lakosság egy részét, és sérti az emberek testükkel kapcsolatos szabad döntéshez való jogát.

A dokumentum szerint a helyi hatóságoknak „védekezniük kell a bármilyen indítékú diszkrimináció ellen a nemet, a nemi hovatartozást, a vallási meggyőződést vagy az öltözködést érintően is. A levél arról is ír, hogy engedélyezni kell a szoptatást, és a teljes testet fedő fürdőruhák, vagyis elsősorban a muszlim vallás által előírt burkini használatát.

A regionális kormány akár ötszázezer euróig terjedő bírságot iskiszabhat a városházára, amely megsérti a normát.

Korábban Göttingen és Berlin is meghozta a döntést, hogy nem muszáj felvenniük a nőknek a bikinifelsőt.

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

katalónia | uszoda | spanyolország | topless

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram