Close
Így forradalmasíthatják az otthoni kávéfőzést a kávégolyók

Így forradalmasíthatják az otthoni kávéfőzést a kávégolyók

Minden eddiginél zöldebb megoldást talált egy svájci cég a kávéfőzésre, amellyel a kapszulás kávékat lehetne kiváltani.

Sokunk számára egy csésze forró kávé elengedhetetlen része a napnak, azonban a rendkívül népszerű kapszulás kávék jelentős mennyiségű hulladékot termelnek. Egy svájci cég erre dolgozott ki egy környezetbarát alternatívát. A CoffeeB névre hallgató innováció tulajdonképpen előre pörkölt és őrölt kávé, amelyet

golyó formájúra tömörítenek és egy, a kapszulás kávéfőzőre hasonlító gépben oldanak fel.

A cég vezetője, Frank Wilde szerint az újításuk a házi kávéfőzés jövőjét testesíti meg, így már el is kezdtek azon dolgozni, hogy fokozatosan megszüntessék kapszulás kávéikat és teljesen kiváltsák a kávégolyókkal. A CoffeeB ráadásul

úgy ad alternatívát a hulladéktermeléssel járó kapszulás kávékra, hogy azok ízvilágát gyakorlatilag reprodukálja.

A kávégolyókat egy ultravékony, lebomló külső réteg tartja össze, a gömböket pedig egy speciális kávéfőzőbe kell adagolni. A golyók két méretben készülnek, így negyven, illetve száztíz milliliter kávé főzésére alkalmasak.

A CoffeeB alternatív kapszulái már megvásárolhatók Svájcban és Franciaországban, 2023-ban pedig Németországban is be akarnak mutatkozni.

Az elmúlt évtizedben köszöntött be a kapszulás kávék aranykora, egyes statisztikák szerint világszerte percenként körülbelül harminckilencezer kapszulát állítanak elő. Ezek alumínium és műanyag borításának lebomlása azonban ötszáz évig is tarthat, így egyre több márka fejlesztett ki újrahasznosítható alternatívát.

Sajnos azonban ezek többsége ugyanúgy a kukában végzik, mivel az újrahasznosítási lehetőségek nem állnak könnyen rendelkezésre. A fogyasztóknak a kapszulákat össze kell gyűjteniük és vissza kell juttatniuk a gyártónak, vagy gondoskodniuk kell azok átvételéről.

(Forrás: Euronews, fotó: Getty Images)

környezetvédelem | kapszulás kávé | kávé | fenntarthatóság

FOLYTASD EZZEL

A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram