Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

A vietnámi kávézó azokra is gondolt, akik ágyból kortyolnák az éltető nedűt.

Míg a legtöbb hely az étel- és italválasztékkal, esetleg a dizájnnal csábítja a vendégeket, Ho Si Minh-város központjában található Chidori egészen új alapokra helyezi a kávézóélményt, és olyan helyet biztosít, ahol kényelmesen elnyújtózva lehet enni-inni.

A kávézó egy régi lakóházban rejtőzik egy nyüzsgő körút és egy használaton kívüli sikátor között. Ezt a városi űrt kihasználva a Studio Anettai építészei újragondolták a város hagyományos sikátorkultúráját, miközben lehetőséget adnak a fiatalabb generáció tagjainak, hogy az otthonukon kívül is szinte otthoni körülmények között találkozzanak a barátaikkal.

A barátságosan meleg hangulatú belső tér a járókelőket arra invitálja, hogy kilépjenek a város nyüzsgéséből. Odabent hangulatvilágítás és természetes anyagok alapozzák meg az atmoszférát, az ülőhelyeket pedig kétszemélyes emeletes ágyak helyettesítik.

A helyszínt a körülötte lévő szűk utcák kiszakították a város fő szövetéből, a Studio Anettai azonban ezeket az elszigetelt tereket újra bekapcsolta a vérkeringésbe, ezzel ünnepelve egyben az új és a régi fúzióját.

A magas kávézót háromszintes, osztott homlokzat rejti, az épület anyaga illeszkedik a körülötte lévő házakéhoz, ugyanakkor a szerkezet újraértelmezi Vietnám hagyományos építészeti megoldásait, a téglaburkolatot, a stukkószerű díszítést és a díszes szellőzőket. A hatalmas nyílások erősítik a belső és a külső közötti zökkenőmentes átmenetet.

A látogatók téglafalak zeg-zugos során át  érkezhetnek meg a laminált fával és műbőrrel bevont ágyakhoz, amelyeknek karcsú letisztultsága határozott kontrasztot alkot az előbbiek robosztusságával.

Ez a kávézó milliónyi impulzus helyett pihenni hagyja a vendégeket, ebbe a templomból lett minimalista kávézóba pedig egészen különleges érzés betérni.

(Forrás: Designboom, képek: Oki Hiroyuki/Designboom)

 

Ho Si Minh-város | kávézó | fekvőhely | ágyak | vietnam

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom