Parányi sziget keres egy olyan kocsmárost, akit királlyá is koronázhat

A Piel-sziget több szempontból is különleges: egyrészről aprócska mérete miatt, másrészről pedig azért, mert az elmúlt kétszáz évben kocsmájának tulajdonosát a sziget királyává is koronázták. Most új vezetőt keresnek a pub és a Piel élére.

A mindössze ötven hektáros Piel-sziget a Furness-félsziget közelében fekszik, Észak-Angliában. A varázslatos szépségű sziget gazdag történelemmel rendelkezik, nem csoda, hogy április és szeptember között szabályosan megszállják a turisták, akik előszeretettel keresik fel a helyi kocsmát, a The Ship Inn-t is.

Úgy tudni, a pub története több mint háromszáz éves, az első feljegyzett tulajdonos, aki egyben földesúr is volt, 1746 és 1766 között élt a szigeten.

Az 1800-es évek óta pedig a kocsma vezetőjét a Piel királyává is koronázzák, méghozzá úgy, hogy

egy antik széken ülve, fején sisakot viselve, kezében rozsdás kardot tartva öntik nyakon egy vödör sörrel.

A rendhagyó koronázást követően azonban rádöbben az újdonsült uralkodó arra is, hogy a pub vezetése összetettebb feladat, mint azt elsőre gondolná, hiszen

a kocsmárosnak az egész szigetet felügyelnie kell, még a holtszezonban is.

A pub most ismét keresi királyát, miután a korábbi bérlők felmondták a szerződésüket. A helyi önkormányzat közleménye szerint nyílt és átlátható közbeszerzést fognak lefolytatni, hogy megtalálják a megfelelő tapasztalattal rendelkező üzemeltetőt, aki tíz évre vállalja majd a The Ship Inn vezetését.

(Forrás: Food & Wine, fotó: Alamy, Robert Harding)

Anglia | pub | sör | alkohol | kocsma

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés