Parányi sziget keres egy olyan kocsmárost, akit királlyá is koronázhat

A Piel-sziget több szempontból is különleges: egyrészről aprócska mérete miatt, másrészről pedig azért, mert az elmúlt kétszáz évben kocsmájának tulajdonosát a sziget királyává is koronázták. Most új vezetőt keresnek a pub és a Piel élére.

A mindössze ötven hektáros Piel-sziget a Furness-félsziget közelében fekszik, Észak-Angliában. A varázslatos szépségű sziget gazdag történelemmel rendelkezik, nem csoda, hogy április és szeptember között szabályosan megszállják a turisták, akik előszeretettel keresik fel a helyi kocsmát, a The Ship Inn-t is.

Úgy tudni, a pub története több mint háromszáz éves, az első feljegyzett tulajdonos, aki egyben földesúr is volt, 1746 és 1766 között élt a szigeten.

Az 1800-es évek óta pedig a kocsma vezetőjét a Piel királyává is koronázzák, méghozzá úgy, hogy

egy antik széken ülve, fején sisakot viselve, kezében rozsdás kardot tartva öntik nyakon egy vödör sörrel.

A rendhagyó koronázást követően azonban rádöbben az újdonsült uralkodó arra is, hogy a pub vezetése összetettebb feladat, mint azt elsőre gondolná, hiszen

a kocsmárosnak az egész szigetet felügyelnie kell, még a holtszezonban is.

A pub most ismét keresi királyát, miután a korábbi bérlők felmondták a szerződésüket. A helyi önkormányzat közleménye szerint nyílt és átlátható közbeszerzést fognak lefolytatni, hogy megtalálják a megfelelő tapasztalattal rendelkező üzemeltetőt, aki tíz évre vállalja majd a The Ship Inn vezetését.

(Forrás: Food & Wine, fotó: Alamy, Robert Harding)

pub | sör | alkohol | kocsma | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom