Close
Parányi sziget keres egy olyan kocsmárost, akit királlyá is koronázhat

Parányi sziget keres egy olyan kocsmárost, akit királlyá is koronázhat

A Piel-sziget több szempontból is különleges: egyrészről aprócska mérete miatt, másrészről pedig azért, mert az elmúlt kétszáz évben kocsmájának tulajdonosát a sziget királyává is koronázták. Most új vezetőt keresnek a pub és a Piel élére.

A mindössze ötven hektáros Piel-sziget a Furness-félsziget közelében fekszik, Észak-Angliában. A varázslatos szépségű sziget gazdag történelemmel rendelkezik, nem csoda, hogy április és szeptember között szabályosan megszállják a turisták, akik előszeretettel keresik fel a helyi kocsmát, a The Ship Inn-t is.

Úgy tudni, a pub története több mint háromszáz éves, az első feljegyzett tulajdonos, aki egyben földesúr is volt, 1746 és 1766 között élt a szigeten.

Az 1800-es évek óta pedig a kocsma vezetőjét a Piel királyává is koronázzák, méghozzá úgy, hogy

egy antik széken ülve, fején sisakot viselve, kezében rozsdás kardot tartva öntik nyakon egy vödör sörrel.

A rendhagyó koronázást követően azonban rádöbben az újdonsült uralkodó arra is, hogy a pub vezetése összetettebb feladat, mint azt elsőre gondolná, hiszen

a kocsmárosnak az egész szigetet felügyelnie kell, még a holtszezonban is.

A pub most ismét keresi királyát, miután a korábbi bérlők felmondták a szerződésüket. A helyi önkormányzat közleménye szerint nyílt és átlátható közbeszerzést fognak lefolytatni, hogy megtalálják a megfelelő tapasztalattal rendelkező üzemeltetőt, aki tíz évre vállalja majd a The Ship Inn vezetését.

(Forrás: Food & Wine, fotó: Alamy, Robert Harding)

kocsma | sör | alkohol | Anglia | pub

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram