Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

A külföldre költözésnél fontos szempontot jelenthetnek a megélhetési költségek. Ezek feltérképezésében segít a szerbiai székhelyű Numbeo.

Az oldalra bárki, bárhonnan feltöltheti a napi bevásárlásainak árait, ebből pedig kialakul egy statisztika, amelyben a világ legtöbb városa szerepel. Az árakat színkódok jelzik a térképen, de közvetlenül is összehasonlíthatjuk a jelenlegi lakóhelyünket azzal a várossal, ahová költözni szeretnénk.

Lyont és Londont összehasonlítva például azt látjuk, hogy a bérleti díjak és az éttermek árai magasabbak az Egyesült Királyság fővárosában, az élelmiszerárak azonban körülbelül húsz százalékkal alacsonyabbak.

Budapesten egy négyfős család havi költségeit 778 ezer forintra becsülik a bérleti díj nélkül, míg egy főre 225 ezer forintot írnak.

Budapest majdnem 62 százalékkal olcsóbb, mint New York, a bérleti díjak pedig 88 százalékkal alacsonyabbak.

Londonnal összehasonlítva az árak több mint 44 százalékkal alacsonyabbak Budapesten, míg a bérleti díjak több mint 77 százalékkal.

Az éttermek majdnem 55 százalékkal olcsóbbak, míg egy bevásárlás 32 százalékkal kerül kevesebbe. Az összehasonlításokban megnézhetjük külön az egyes cikkek árát, mint például többek között a sörét, a tejét, a rizsét, a sajtét, a húsét és egyes gyümölcsökét, de szerepelnek a tömegközlekedési jegyek, fitnessbérletek, rezsiköltségek, óvodai díjak vagy a ruhák árai is.

A fizetések mintegy 72 százalékkal alacsonyabbak Budapesten, míg a jelzáloghitel-kamatok 184 százalékkal magasabbak. Mindemellett képet kaphatunk például olyan, az életminőséget befolyásoló tényezőkről, mint a közlekedés, a biztonság és az egészségügy.

Ha külföldre költöznél, ez a város és ezek a helyek is jó választást jelenthetnek, itt viszont nagy költségekkel kell számolnod.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

költözés | külföld | megélhetés | árak | költségek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom