Close
Ezekben a városokban kell a legtöbbet kifizetni egy szilveszteri szállodai szobáért

Ezekben a városokban kell a legtöbbet kifizetni egy szilveszteri szállodai szobáért

Bőven kell lennie hitelkártya-fedezetnek egy amerikai újévi köszöntésért.

A CheapHotels.org felmérése szerint Miami Beach a világ legdrágább helye az év utolsó napjára – amennyiben a hotelszobákat nézzük.

A szállásfoglaló oldal világszerte ötven nagyváros szállodai árait hasonlította össze. Minden egyes úti cél esetében a december 30. és január 2. közötti, három éjszakás tartózkodásra elérhető legolcsóbb kétágyas szobákat vették figyelembe,

illetve a legalább háromcsillagosra értékelt, központi elhelyezkedésű és általában pozitív vendégértékelésekkel rendelkező szállodákat vizsgálták.

Mindezek alapján 365 dolláros (kb. 120 ezer forintos) hotelszoba árával Miami Beach végzett a rangsor élén. A floridiai üdülőparadicsomot két amerikai város, New Orleans és Nashville követi, előbbiben a legolcsóbb szoba 304 (kb. 99 ezer forint), utóbbiban 284 dollár (kb. 93 ezer forint) volt.

A legdrágább nem amerikai városként a mexikói Cancun az ötödik helyen zárt, ott 228 dollárnál kevesebbért nem lehet szobát találni 2021 és 2022 fordulójára. A legdrágább európai úti cél a skóciai Edinburgh (221 dollár), míg a legdrágább latin-amerikai város a brazíliai Rio de Janeiro (206 dollár) lett.

A felmérés eredményei arra is rámutattak, hogy a járvány még mindig jelentős hatással van a szállodaárakra mindenhol a világban. Dubajban és Sydneyben például – amelyek 2019-ben még a legdrágább szilveszteri szállások közé tartoztak – idén negyven-ötven százalékkal lettek alacsonyabbak az árak. Hongkongban pedig még ennél is nagyobb mértékben, hetven százalékkal csökkentek.

Végül pedig jöjjön a tíz legdrágább város szilveszterkor – az egyes helyek mellett feltüntetett számok a legolcsóbb kétágyas szoba árát mutatják meg a december 30. és január 2. közötti időszakra:

  • 1. Miami Beach, 365 dollár
  • 2. New Orleans, 304
  • 3. Nashville, 284
  • 4. New York, 275
  • 5. Honolulu, 264
  • 6. Cancun, 228
  • 7. Las Vegas, 225
  • 8. Edinburgh, 221
  • 9. Rio de Janeiro, 206
  • 10. Los Angeles, 205

Egy dollár kb. 327 forint.

Eközben London ikonikus óratornya végre újra megszólalhat, miután 2017 óta némaságra ítéltetett. A világhírű Big Ben felújításon esett át azóta, hogy utoljára kongott, most pedig készen áll arra, hogy ismét hallasson magáról: az Erzsébet-toronyként is ismert építmény tizenkét kongatással jelzi majd 2022 kezdetét.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Unsplash)

 

lista | újév | árak | világon | szilveszter

FOLYTASD EZZEL

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Ezért tedd be a cipődet a szálloda széfjébe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram