Close
Ez a távoli kis sziget most a legdrágább úti cél a világon

Ez a távoli kis sziget most a legdrágább úti cél a világon

Az amerikai FloridaPanhandle.com nevű utazási oldal több mint száz népszerű nyaralási célpont adatait elemezte, majd összeállított egy listát a világ legdrágább helyeiről. 

A rangsor felállításához természetesen jó néhány tényezőt figyelembe vettek, ilyen volt a szálláshelyek és az átlagárak mellett a napi tömegközlekedés díja, a három legnépszerűbb látnivaló belépői, az étkezés és a repülőjegyek átlagos költsége.

A legdrágább kategória abszolút győztese a Saint Barthélemy-i Gustavia lett, ahol egy nap egy főre átlagosan 1852 dollárból (kb. 616 ezer forintból) jön ki – és ebben nincs benne az odaszóló repjegy ára.

Az elemzés szerint egy oda-vissza repülőút valamelyik népszerű amerikai repülőtérről átlagosan 2772 dollár (kb. 923 ezer forint). Az átlagos napi étkezési költség 58 dollár (19 ezer forint), és a szállásdíj is elég sok, fejenként úgy 1700 (566 ezer forint).

Jó hír ezek után, hogy a legnépszerűbb látnivalók ingyenesek, mivel mindegyik a természetben található.

Barthelemy egy kicsi, de kivételes karibi sziget, amely fényűző hangulatáról, előkelő szállodáiról és érintetlen strandjairól ismert, így nem meglepő az első helye.

A világ második legdrágább úti célja a svájci Gstaad, ahol nemcsak a táj lélegzetelállító, hanem az árak is. A szállodák átlagosan 1316 (438 ezer forint) és 1841 dollár (613 ezer forint) között mozognak éjszakánként, a napi étkezésre pedig körülbelül 177 dollárral (58 ezer forinttal) kell számolni.

A bronzérem az Egyesült Államoké, egészen pontosan a coloradói Aspené, amely a világ egyik legfényűzőbb és legdrágább síparadicsomaként ismert. Egy szállodai szoba átlagára 1385 dollár (461 ezer forint) egy éjszakára, és ehhez még hozzá kell számolni az összes általános látnivalót és az útiköltséget, ami drasztikusan megnövelheti a kiadásokat, ráadásul a repülőjegyek sem éppen olcsók oda.

A lista negyedikje az Utah államban található Park City, az ötödik Maui Hawaii-n, a hatodik London, a hetedik a Maldív-szigetek Cocoa nevű privát szigete, a nyolcadik a botswanai Maun, a kilencedik a Kajmán-szigetekhez tartozó Grand Cayman, míg a tizedik Monte-Carlo.

A listáról bővebben itt lehet olvasni.

(Forrás: Thrillist, fotók: Getty Images)

világ | legdrágább | úti célok | lista | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram