Budapesten épülhet az ország leghosszabb drótkötélpályája

A Natura 2000-es területre tervezett fejlesztés környezetvédelmi hatósági eljárását a napokban tűzte ki a Pest Vármegyei Kormányhivatal.

A ZipLine BDP Kft. egy 1410 méter hosszú átcsúszó pályát építene a XII. kerületben, a János-hegy, a Hunyad-orom és Zugliget térségében. Az indítóállomás a Libegő felső állomása és a János-hegyi Erzsébet-kilátó közötti gyalogos ösvény mellett lenne, a pálya földfelszín feletti legnagyobb magasságát a Zugligeti Niche kemping fölött érné el 68,37 méterrel, és a Libegő nyomvonalát a felszíntől számított 25,38 méteres magasságban keresztezné.

A pálya a Zugligeti út légterét (a Libegő alsó állomása mellett) mintegy 42,48 méter magasságban szelné át, míg a tervezett beruházás 15 113 négyzetméteres területet venne igénybe.

A környezetvédelmi hatósági vizsgálatára azért van szükség, mert a létesítmény védett természeti területen lenne.

Az eljárást május 9-én indították el, az ügyintézési határidő pedig 45 nap, azaz várhatóan június végére születik meg a döntés.

A pálya üzemeltetésében kulcsszerep hárulna a Libegőre, mert a pálya állomásai a Libegő állomásairól lennének megközelíthetők, és a jegyváltás, valamint az eszközök tárolása is erre a meglévő infrastruktúrára épülne. A projekt keretében emellett három kis alapterületű állomást is kialakítanának.

Ez itt a zipline-ok Burdzs Kalifája, ha pedig a csusszanást egy kiadós túrával is összekötnéd, elég a szomszédba átruccannod!

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images, Wikipédia)

leghosszabb | magyarország | jános-hegy | zipline | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom