Close
Öt külföldi szálloda, amitől tényleg leesett az állunk

Öt külföldi szálloda, amitől tényleg leesett az állunk

Idén is előszeretettel mutattunk be olyan új szállodákat, amelyek valamilyen szempont miatt igazán figyelemre méltóak.

Képzeletben megfordultunk általuk Ausztriában, a Maldív-szigeteken és Észak-Olaszországban is, jártunk párizsi kastélyszálloda falai között és apácák szomszédságában.

A legkülönlegesebb koncepció

A Dél-Tirolban található Hotel Hubertus-ban valóban feje tetejére áll a világ. Az építészek egy igazi upside-downt csináltak: a szállás olyan, mintha egy fejjel lefelé fordított falu lenne (de szerencsére nem laknak benne olyan szörnyek mint a Stranger Things-ben).

Az egész koncepció és a megvalósítás is zseniális. A végeredmény pedig egy elképesztően játékos és kreatív hely tizenöt méterrel a föld fölött, ami minden különcsége ellenére nagyon megnyugtató és harmonikus.

A legszebb mediterrán hatások

A kaliforniai hotelbe első pillantásra bele lehet szeretni, hiszen körül lengi az otthonosság érzése. A karamellbe öltöző enteriőr, a natúr fa dominanciája, a puha, lágy színek varázslatos harmóniája hihetetlen nyugalmat áraszt.

De nemcsak a belső térre helyeztek a tervezők nagy hangsúlyt, hanem az udvarra is, ahol az egész esténket szívesen eltöltenénk néhány koktél társaságában.

A legnagyobb újjászületés

Egy 17. századi kolostor született újjá Észak-Olaszországban, hogy elképesztő szállodaként fogadja a vendégeket. Érdekessége, hogy a luxusszálloda szomszédságában a kolostorépület másik fele ma is az apácák otthona és aktív egyházi központ, a hitélet színtere.

A kettő mégis rendkívül jól megfér egymás mellett, és ki tudja, lehet, hogy az autentikus környezet elcsendesedése még nagyobb feltöltődést biztosít a szálloda vendégei számára.

A legjobb lokációval rendelkező

A St. James Paris kastélyszálloda Párizs 16. kerületének szívében, a Diadalív és a Porte Dauphine között található, azaz a világ legvágyottabb városának központjában, turistamágnes helyek szomszédságában várja a vendégeket.

Az egészen elképesztő környezet mellett a kastélyszálloda belső tereinek minden négyzetcentimétere is látványos, de nem lehet szó nélkül elmenni az étterme mellett sem, ami Michelin-csillagos.

A legfinomabb napsugarakkal simogató

A Maldív-szigeteken eddig is éles verseny folyt a luxusszállodák között, a Park Hyatt azonban tovább emelte a tétet. A három hálószobás Overwater Reef Residence a SLOW koncepciót hivatott megtestesíteni. A fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt, amelynek középpontjában a szeretteinkkel való minőségi időtöltés áll.

A szálloda vendégei egészen fantasztikus programokon vehetnek részt. Lehetőségük nyílik úszni és búvárkodni a lagúnában, de úszhatnak a rezidenciához tartozó ötvenkét méter hosszú medencében, vagy éppen a gigantikus teraszon sütögethetnek kedvükre.

(Fotók: hivatalos Facebook és weboldalak)

hotel | enteriőr | belsőépítészet | design | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram