Így érdemes repülőjegyet és szállást foglalnunk, ha a legjobb árakra pályázunk

Egy termékösszehasonlító oldal arra volt kíváncsi, hogy hol találják az utazók a legalacsonyabb árakat és a legjobb szolgáltatást.

A Which? a felhasználóit kérdezte a tapasztalataikról, az eredmények szerint pedig, ha a legolcsóbb repülőjegyet keressük, az Opodo oldalára érdemes felmennünk, ahol minden más oldalnál valószínűbben találhatjuk meg a legjobb ajánlatokat. Viszont nem biztos, hogy foglalni is náluk a legjobb ötlet: az oldal ugyanis ezen a téren a legalacsonyabb pontszámot kapta, vagyis mindössze huszonnyolc százalékos lett, méghozzá elsősorban az ügyfélszolgálati hiányosságok miatt. Sokan panaszkodtak arra, hogy nem lehet elérni az ügyfélszolgálatot, és volt, aki szerint az gyakorlatilag nem létezik.

A legmagasabb pontszámot az Expedia kapta hetven százalékkal. Ugyanakkor nem valószínű, hogy itt találjuk meg a legolcsóbb repülőjegyeket, miután a legnépszerűbb fapadosok nem szerepelnek a kínálatban, például a Ryanair és a Wizz Air sem.

A Google Flights szintén jól teljesített a repülőjegy-összehasonlítás terén, harminc próbálkozásból hatszor találta meg a legolcsóbb járatokat. Hasonlóan áll a Kayak és a Cheap Flights, amely öt-öt alkalommal találta meg a legolcsóbb járatokat.

Ami a szállodákat illeti: a kilenc különböző weboldalon harminc egyéjszakás tartózkodás költségeit hasonlították össze tíz szállodában. A legjobb árat pedig az esetek felében a közvetlen foglalás kínálta.

A Kayak és a Trivago ugyanakkor tizenkét, míg a Skyscanner tizenegy alkalommal találta meg a legjobb árat. Ezzel szemben az Agoda tizennégyszer bizonyult a legdrágábbnak, míg az Expedia és a Booking.com tizenháromszor.

Ha tehát repülőjegyet vagy szállodát szeretnénk foglalni, az összehasonlító oldalak jelentik a legjobb kiindulópontot. Érdemes több platformot is megnéznünk, végül közvetlenül az adott légitársaságnál vagy szállodánál foglalnunk. Ráadásul így, ha valami probléma van, könnyebben célba érhet a panaszunk is.

Vajon hotelt vagy Airbnb-t foglalhatunk olcsóbban? Attól is függ, hogy hová utazunk.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

repülőjegy | szállás | platform | szálloda | oldalak

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram