Close
Meglepő, hogy milyen listán lett dobogós Magyarország

Meglepő, hogy milyen listán lett dobogós Magyarország

A rövid távú bérlemények adatait elemző AirDNA összeállította a legkeresettebb európai úti célok listáját. Az eredmények némi meglepetéssel is szolgáltak.

Az utazási fellendülést Horvátország vezeti, ahol 2021-hez képest 132 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, és ezzel megelőzte a többi hagyományos mediterrán versenytársat, például Olaszországot és Spanyolországot.

Ebben az is közrejátszott, hogy Olaszországgal és Spanyolországgal ellentétben

Horvátország hamar, már május 3-án eltörölte a beutazási korlátozásokat.

A szomszédunkban a kereslet ugyanakkor még most is erős, és minden más európai országot megelőz a foglalási trendekben.

Ugyanakkor nemcsak Horvátországban regisztrálták a foglalások jelentős növekedését. A lista második helyén Norvégia áll, ahol 117 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, a harmadik helyen pedig Magyarország következik 97 százalékkal.

Ugyanakkor, ha a 2022-es összeurópai adatokat a 2019-esekhez hasonlítjuk, azt látjuk, hogy csak 7,2 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak most.

Nemrég írtunk arról, hogy Zágrábot Európa legjobb ár-érték arányú úti céljának választották, bár a horvát árak a helyiek szerint az egekben járnak.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

magyarország | norvégia | lista | legkeresettebb | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a reptereken könnyen sztrájkba futhatunk a következő hetekben

Lekapcsoltak egy rollerest a rendőrök, egészen elképesztő sebességgel száguldott a város közepén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom