Close
Ez a várva várt szuperjacht lesz a lengyel vizek új királya

Ez a várva várt szuperjacht lesz a lengyel vizek új királya

A Conrad Yachts régóta várt szuperjachtja, az Ace már az ősszel vízre szállhat.

A 145 láb (44 méter) hosszú hajó lesz a legnagyobb jacht, amely valaha Lengyelországban épült, és az ország zászlóshajójaként veszi át a koronát a Conrad 133 láb (40,5 méter) hosszú Viatorisától.

Az Ace, amely egy svájci tulajdonos megbízásából készül, a hajógyár C144S vonalának első példánya, és tervezésében a világ különböző pontjairól érkező tervezők és hajóépítészek sztárcsapata vett részt.

Elegáns külseje a brit Reymond Langton Design stúdió keze munkája, míg az építészeti megoldások a holland Diana Yacht Design kreativitását dicsérik. A belső tereket a milánói M2 Atelier tervezte, az építési munkákat pedig a Conrad csapata végzi.

A hajó egyenes orral, acél hajótesttel és alumínium felépítménnyel rendelkezik, a fedélzeten a tulajdonos lakosztálya mellett négy VIP-kabin, négy legénységi kabin és egy kapitányi kabin található. Ez azt jelenti, hogy akár tíz vendég és kilenc főnyi személyzet is elfér rajta.

Ami a teljesítményt illeti: az Ace-t két CAT motorral szerelik fel, amelyekkel 13 csomós (24 kilométer/órás) végsebességet érhet el, 10 csomós (18,5 kilométer/órás) sebességgel haladva körülbelül 4000 tengeri mérföldet (7408 kilométert) tud majd megtenni.

A Conrad 2020 nyarán kezdett el dolgozni az Ace-en a gdanski hajógyárban, és várhatóan október elején bocsátja azt vízre. A C144S sorozathoz egy második hajótestet is épít, egy harmadikat pedig a Denisonnak készít eladásra.

Ez az Armani tervezte megajacht a tengeri és a divatvilág elemeit ötvözi, ez a luxusjacht pedig a skandináv minimalizmus otthonosságával hívogat.

(Forrás és képek: Robb Report)

jacht | szuperjacht | lengyel | Lengyelország | Conrad Yachts

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram