Ezek a parkok mindenkit azonnal levesznek a lábáról

Parkok és botanikus kertek instant gyorssegélyként kínálják a zöldet és a jó levegőt a városi ártalmak elől menekülő lakosoknak, ezek nélkül az oázisok nélkül tagadhatatlanul sokkal nehezebb lenne az élet. 

A HouseFresh légtisztítással foglalkozó cég azt szerette volna megtudni, hogy melyek a világ legnépszerűbb parkjai, ehhez pedig a TripAdvisor értékeléseit vette figyelembe. Mintegy ezer parkot hasonlítottak össze megszámolva, hogy hányszor írták le a látogatók azokkal kapcsolatban a gyönyörű jelzőt.

Mindezek alapján a világ legszebb parkja a futurisztikus, szingapúri Öböl menti kertek lett, melynek hatalmas, mesterséges fáit, magaslati sétányait és több millió, különböző növényfaját nehéz szó nélkül hagyni.

Ezért is található meg 12385-ször a gyönyörű jelző vele kapcsolatban. A második helyre a marrákesi Jardin Majorelle került 8187 említéssel, a harmadik pedig a párizsi Luxembourg-kert lett, 6818-cal.

Jardin Majorelle

Íme, a tízes lista:

1. Öböl menti kertek, Szingapúr (12385)

2. Majorelle-kert, Marrákes (8187)

3. Luxembourg-kert, Párizs (6818)

Luxembourg-kert

4. Bellagio üvegház és botanikus kert, Las Vegas (5706)

5. Butchart-kert, Vancouver (5022)

6. Kings park és botanikus kert, Perth (4451)

Rózsás kakadu a Kings parkban

7. Tivoli, Koppenhága (3806)

8. Kirstenbosch nemzeti botanikus kert, Fokváros (3444)

9. Keukenhof, Hollandia (2719)

Keukenhof

10. Christchurchi botanikus kert, Christchurch (2691)

Nemrég készült egy hasonló kutatás az Instagramon használt hashtagek alapján is, itt pedig négy csodás európai botanikus kertet mutatunk be részletesebben.

(Forrás: Time Out, képek: Unsplash)

tripadvisor | legszebb | botanikus kert | kert | park

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom