Már nem a francia a világ legszexibb nyelve

A Babbel nyelvtanulási platform hatezer embert kérdezett meg az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Spanyolországból, Olaszországból és Németországból, valamint az Egyesült Államokból, hogy mely nyelvet tartja a legszexibbnek, legromantikusabbnak és legszenvedélyesebbnek.

A legtöbben pedig az olaszt tartották a legszexibbnek és a legromantikusabbnak. A nyelvet sokan szeretik dallamossága miatt, ami a kötött hangsúlynak és a sok magánhangzónak köszönhető.

De választottak győztes a legudvariasabb és a leghatározottabb nyelv kategóriájában is, előbbi címet az angol, utóbbit pedig a német vihette el.

A felmérésből az is kiderült, hogyan állnak a megkérdezettek ahhoz, ha szerelmük más anyanyelvű. A briteknek például több mint hetven százaléka úgy érezte, hogy ha megtanulná a szerelme anyanyelvét, erősebb érzelmi kapcsolat alakulna ki közöttük.

A platform korábban 2017-ben végzett felmérést, akkor több mint 15 ezer ember részvételével. Ők pedig a franciát választották a legszexibb nyelvnek.

És a magyart vajon milyennek találják a külföldiek? Itt megtudhatod, itt pedig az derül ki, milyen veszélyes lehet, ha valaki nem beszél idegen nyelven.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

felmérés | nyelv | olasz | legszexibb | legszebb

FOLYTASD EZZEL

Ebben a tíz európai városban a legkönnyebb most munkát találni

Itt nézheted élőben az idei Oscar-gálát

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom