Close
Újabb izgalmas országba utazhatunk korlátozások nélkül

Újabb izgalmas országba utazhatunk korlátozások nélkül

Tárt karokkal várják az utazókat Európa egyik idei kulturális fővárosában is.

Idén Kaunas az egyik kulturális főváros, és aki ide utazna, annak jó hírünk van, ugyanis május 1-től már korlátozásmentesen, vagyis oltási, gyógyultsági vagy tesztigazolás nélkül léphetünk be Litvániába, és már nem kell regisztrálnunk sem.

A litván hatóságok az oltottsági arányokat is figyelembe véve döntöttek, miután a teljes lakosság több mint 79 százaléka kapta meg a teljes oltási sort, 38,5 százalékuknak pedig az emlékeztető oltást is beadták.

Az ország lazított a belföldi korlátozásain is,

a vírussal megfertőződött személyeknek nem kell karanténba vonulniuk,

és a maszkviselés sem kötelező.

Bulgária és Horvátország szintén meghozta ezt a döntést, de ezekre a helyekre Magyarországról már április közepe óta korlátozásmentesen lehet beutazni.

Bulgáriában már korábban megszüntették a belföldi korlátozásokat és a maszkviselési kötelezettséget, ami sokakat váratlanul ért, miután Bulgáriában a legalacsonyabb az átoltottság az Unión belül, a lakosok mindössze 30,2 százaléka kapta meg az első oltást, és ennél kicsit kevesebb a másodikat is.

Legutóbb a magyarok egyik kedvenc úti célja is eltörölte a korlátozásokat, így már elég sok országba utazhatunk teljesen szabadon.

(Forrás: Schengen Visa Info, Schengen Visa Info, képek: Unsplash, Pixabay)

beutazás | korlátozások | korlátozások feloldása | belépés | litvánia

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram