Ötszörös üzemanyagadó várhat azokra, akik így utaznak Amerikában

Joe Biden amerikai elnök radikálisan megemelné a magánrepülőgépek üzemanyagának adóját. 

A legnagyobb kereskedelmi repülési csoport azonban máris kifejezte nem tetszését a javaslattal kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a magánrepülők hozzájárulnak a vállalkozások sikeréhez és a munkahely-teremtéshez.

A közlekedési minisztérium szerint viszont az emelés hozzájárulhatna a Szövetségi Légügyi Hivatal finanszírozásához, amelyet nagyrészt a légi utasok fizetnek.

Az adót fokozatosan emelnék öt éven át a jelenlegi, gallononkénti (3,8 liter) 0,22 dollárról (nyolcvan forintról) 1,06 dollárra (385 forintra), ami majdnem négyszáz százalékos drágulást jelentene.

A légitársaságok utasai jelenleg hét és fél százalékos adót fizetnek a jegyek után, és emellett egy legfeljebb négy és fél dolláros különadót, amellyel a repülőterek fejlesztéséhez járulnak hozzá.

A kormányzat szerint a magánrepülőgépek az FAA által kezelt összes járat hét százalékát teszik ki, de az adó-hozzájárulásuk kevesebb, mint egy százalék.

Európában is igyekeznek kezdeni valamit a magángépekkel, erről a reptérről például ki is akarják tiltani azokat.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

magángépek | gépek | magánrepülők | üzemanyag | adóemelés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom