Close
Látványos kabinházak és újjászülető panellakás – Ezért imádtuk idén a magyar építészeket

Látványos kabinházak és újjászülető panellakás – Ezért imádtuk idén a magyar építészeket

A magyar építészek és dizájnerek 2021-ben is remekeltek. Olyan otthonokat és varázslatos szálláshelyeket álmodtak meg, amelyekről nem túlzás azt állítani, hogy világszínvonalúak. Mutatjuk, melyek voltak a legütősebbek. 

A Treehouses Cabin-ja

A Cabin névre keresztelt faházban a gondos tervezésnek köszönhetően újra megmutatkozott, hogy rengeteg extra elfér körülbelül harminc-harmincöt négyzetméteren is.

Ez a típus már csak azért is kuriózum, mert egyetlen egy készült belőle, és talán ez az eddigi legintimebb faház, amiben a korábbiakhoz hasonlóan

alapfelszereltség a panorámás infraszauna és a privát jakuzzi.

Mohás Kabin

A Béres Építésziroda tervezte Kőszeg közelében, az Alpokalja erdőben ezt a negyven négyzetméteres házikót. A Mohás Kabin névre keresztelt erdei nyaraló az építészek szerint apró, de

nagyon komfortos, az építéskor pedig tiszteletben tartották a környezetet is.

Negyven négyzetméteres, apró mérete ellenére három szoba alkotja a házat; egy nappali és konyha, egy fürdő és egy háló. A szobákat az egyik falon végigfutó polcsor köti össze, a konyhában és a hálóban a faburkolat pedig világos és meleg érzetet kelt.

A Cadden Stúdió háza Törökbálinton

A Cadden Stúdió áll egy új építésű, Pest megyei ház belső terei mögött, amelyet egy fiatal házaspár számára építettek.

Az építés során sikerült minimálisan módosítani az eredeti terveken, így például

a felülvilágított lépcsőház és fürdő közös falában savmart üveget használtak, hogy természetes fényt juttassanak be a térbe.

A ház hangulatát szem előtt tartva a tervezőknek lehetőségük nyílt szabadon járni a stílusok között, így egy világos, könnyed, jó hangulatú, de elegáns házat tudtak megalkotni.

A Studio Arkitekter kezei között újjászülető panellakás

A Studio Arkitekter emberei a renoválás során megtisztították a falakat, hogy a mostanában oly divatos látszóbetont életre keltsék a panellakásban, hiszen az építőelemek itt eleve tömör vasbetonból készültek.

A falak lecsupaszítása után előbújt téli álmából a szürkés, lyukacsos szerkezet, amelyet a nappali és a hálószoba mennyezetén is meghagytak egyfajta oázisként

ez pedig a csüngő lámpáknak olyan, mint frissen nyíló virágnak a termőföld.

Nomád Hotel & Glamping

A családi kézben lévő szálláshely folyamatosan fejleszti izgalmas szálláshelyeinek kínálatát, de az utóbbi pár évben a saját tervezésű buboréksátrak számát növelték,

idén két új, extrém buborékkal rukkoltak elő.

A különleges architektúrájú műanyag sátor egy ácsolt emelvényen, a tó fölött, a kíváncsi szemek elől gondosan elrejtve magasodik. A nappali-hálóból a lombkoronában gyönyörködhetünk, sötétben pedig a csillagos égboltot kémlelhetjük a méretre szabott baldachinos ágyból, amelyből kikelve avar helyett süppedős padlószőnyeget érint a lábunk.

(Fotók: Treehouses, Bujnovszky Tamás, Barbay Csaba, Behance)

otthon | ingatlan | kabin | belsőépítészet | kabinház

FOLYTASD EZZEL

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ez a magánrepülő fényűzőbb, mint egy ötcsillagos szálloda

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom