Close
Ezek a magyar szállodaújdonságok teljesen levettek minket a lábunkról az idén

Ezek a magyar szállodaújdonságok teljesen levettek minket a lábunkról az idén

Debrecentől Tokajon és Budapesten át egészen a Balaton-felvidékig kínálnak stílusos és hangulatos kikapcsolódást ezek az idén épült vagy felújított hotelek, ahol nem okoz különösebb erőfeszítést, hogy a bejáraton kívül hagyjuk a hétköznapi gondokat.

Mercure Hotel, Debrecen

Debrecen belvárosának ikonikus, műemléki épületei mellett, az Aranybika Szálló és a Református Nagytemplom szomszédságában kapott helyet az újonnan nyílt Mercure Hotel. A magas minőségű, négycsillagos szálloda hiánypótló beruházás, mely kiszolgálja a dinamikusan fejlődő városba érkező növekvő számú turista és üzleti utazó igényeit.

A BORD Építész Stúdió tervezte szállodaépület nyitottságával és érdekes tömegalakításával környezetének megújulását kezdeményezi, nem hiába a tekinti a város az épületet a fejlődés egyik jelentős szimbólumának.

Alice Hotel, Budapest

Az első magyar konzervgyárosnak, Weiss Manfréd bárónak és feleségének egykori villájából alakult szálló

a 19. század végének nagypolgári miliőjét menti át a 21. századba és frissíti fel kortárs jegyekkel.

Az Andrássy út villanegyedében található épület a Singer Design építészirodának köszönhetően újult meg stilizáló-archaizáló stílusban. A szállót Weiss Manfréd feleségéről nevezték el, aki a kor egyik meghatározó alakja volt.

Faházkánaán Kapolcson

Aki figyelmesen követte az elmúlt évek fa- és lombházforradalmát itthon, biztos belebotlott már a Treehousesba.

Bár a sikertörténetük az Egerhez közeli, idilli faluban, Noszvajon kezdődött, hosszú tervezés után idén a Balaton-felvidék egyik legszebb és legérintetlenebb részén, a Kapolcs és Vigántpetend által közrefogott Csórompusztán is megvetették a lábukat.

Hat különleges, sziklára emlékeztető épülettel hoztak életet a településre, ahol a Balaton nyári nyüzsgésében is könnyű nyugalmat, intimitást és természetközeli élményeket találni.

Mercure Hotel, Tokaj

A Tisza és a Bodrog találkozásánál, Tokaj történelmi belvárosának kapujában található szállodaépület 1977-ben épült még a szocializmus idején, az organikus építészet egyik jeles alakja, Sáros László DLA, Ybl-díjas építész tervei alapján.

A racionálisan szerkesztett negyvenkét szobás szállodaépület felújítása, modernizálása idővel elengedhetetlenül szükségessé vált, az új tulajdonos pedig

egy modern megjelenésű, négycsillagos boutique borhotelt álmodott meg

a túrázni, bort kóstolni vagy egyszerűen kikapcsolódni vágyó vendégeknek.

magyarország | hotel | mercure hotel | új | tokaj

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram