Close
Észrevetted, hogy változott valami a légtérben?

Észrevetted, hogy változott valami a légtérben?

Az Eurocontrol összesítette, hogyan változott az Ukrajnával szomszédos országok légiforgalma február és március közepe között, vagyis a háború hatására.

Példaként Litvániát és Magyarországot emelték ki. A balti országon például naponta kétszáz repülővel kevesebb halad át, ami az átmenő forgalom negyvenhat százaléka. A csökkenés több mint fele (naponta körülbelül száztíz járat mínuszban) annak tudható be, hogy leálltak az elsősorban Németországból, Franciaországból és az Egyesült Királyságból Oroszországba közlekedő járatok. Ezért kevesebb a repülő többek között Lengyelország és Lettország felett is.

Ugyanakkor naponta tizennyolccal több gép ejti útba az  országot Törökországból Oroszországba tartva vagy vissza, kikerülve a fehérorosz légteret. Huszonöttel kevesebb repülő érkezik viszont az északkelet-ázsiai viszonylatokon és hússzal kevesebb a dél- és délkelet-ázsiaiakon, miután az Oroszországba tartó nem európai gépek Észtországban és Lettországban folytatják az útjukat.

Eközben Magyarország forgalma egyértelműen megnőtt,

a légterünkön huszonkilenc százalékkal, vagyis naponta kétszázkilencvennel több gép repül át, mint korábban.

A növekedés nagy része (napi száz gép) annak köszönhető, hogy az Ázsiába és a Közel-Keletre közlekedő járatok a korábbinál délebbre haladnak, de szintén megszaporodott a romániai járatok száma, ami napi hetven gépet jelent pluszban. Emellett a már említett, török-orosz útvonalak is ott mennek át, valamint több skandináv és balti járat is erre kerüli Ukrajnát.

Ha már a Baltikumnál tartunk, akkor érdemes megismerkednünk ezzel az új túraútvonallal, és Európa legzöldebb városával.

(Forrás: Eurocontrol, képek: Getty Images, Unsplash)

litvánia | járatok | légtér | repülő | oroszország

FOLYTASD EZZEL

Vacsoráznál az Outlander sztárjával? Ezen a tematikus luxusutazáson megteheted

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom