Ez az első angol város, amely díjat számol fel a látogatásért

Április 1-vel Manchester is felzárkózik többek között Velence, Barcelona és Róma mellé.

2022-ben a szállodatulajdonosok megszavazták a City Visitor Charge, vagyis Városlátogató-díj bevezetését, amelynek keretében éjszakánként és szobánként egy fontot kérnek azoktól, akik a városközpont valamelyik szállodájában vagy apartmanjában szállnak meg. Ezekből pedig várhatóan egyre nagyobb lesz a kínálat, miután a következő években közel hatezer szállodai szobával igyekeznek bővíteni a választékot.

Az adóból hárommillió font bevételt remél a nemrég alakult manchesteri szállásfejlesztési körzet (ABID), amely a befolyt összegből szeretné javítani a látogatói élményt, és az is célja, hogy növelje a turisztikai bevételeket a következő öt évben.

Mint Annie Brown, az ABID elnöke elmondta, más európai városokkal összehasonlítva, ahol már évek óta működnek hasonló adók, ez viszonylag kis összeg. Mint hozzátette, más brit városok is tervezik hasonló díj bevezetését, és nem hiszi, hogy ez elriasztaná a látogatókat.

A következő várhatóan Edinburgh lesz, ahol éjszakánként két fontot számolnak fel, miután a helyi önkormányzat 2022 novemberében megszavazta a lépést.

A város régóta kampányolt a bevezetés mellett, és mint Cammy Day, a tanács vezetője mondta, évek munkája készítette elő a lépést, és úgy gondolják, hogy helyes, ha azt kérik látogatóktól, járuljanak hozzá egy kicsivel a turizmus fenntartásához és fejlesztéséhez, valamint a hatásainak kezeléséhez.

Ezekben az országokban szintén díjat kell fizetni, legutóbb pedig újabb állam csatlakozott ehhez a körhöz. Olyan hely is van viszont, ahol nekünk fizetnek, ha ott nyaralunk vagy odaköltözünk.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

idegenforgalmi adó | Nagy-Britannia | manchester

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom