Már Berlinnek is van három Michelin-csillagos étterme

A 2020-as év igazi Michelin-csillag dömpinget hozott Németországban. Összesen harminchét új csillagot osztottak, a berlini Rutz pedig a 2017-es második csillag után most még nagyobb elismerést kapott. 

Az étterem és borbár 2008-ban került a csillagos éttermek közé. A berlini gasztronómiai szaksajtó és az ínyencek is régóta lógatják az orrukat, hogy annak ellenére, mennyire sokszínű és mennyire fejlődőképes a város gasztronómiailag, még egy berlini étterem sem kapta meg a maximális három csillagot.

Összesen kilenc csúcskategóriás német étterem lépett már be ebbe az elit klubba – most már a fővárosi Rutz is közéjük tartozhat.

Helyesbítenénk: egy étterem, a Schwarzwaldstube önhibáján kívül leégett egy tűzesetben. A tulajdonosok természetesen már tervezik az újraépítését.

Az étterem a robbanó ízekre, soha el nem feledhető zamatokra, aromákra koncentrál, nem idegenkedve az extremitásoktól sem. Marco Müller mesteri konyhafőnök, gondolkodása, progresszív hozzáállása emelte őt a csúcs séfek közé. A Rutzban a borbár funkció is kiemelt, az ország egyik legkülönlegesebb borszelekciójával rendelkeznek. 

(Fotók: Rutz)

michelin-csillag | marco müller | berlin | fine dining | rutz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom