Close
Hamarosan búcsút inthetünk a maszknak ezeken a repülőjáratokon

Hamarosan búcsút inthetünk a maszknak ezeken a repülőjáratokon

A héten jelentheti be a döntést az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ.

Amerikában a legutóbbi hosszabbítás szerint még legalább április 18-ig el kell takarnia a száját és az orrát annak, aki repülőre száll. Az említett szabályozást az azt megelőző rendelet március 18-i lejárta előtt nyolc nappal jelentették be, és ebből kiindulva

várható, hogy Rochelle Walensky, a CDC igazgatója már a héten közli az új szabályozást.

Ezzel a plusz hónappal valószínűleg elővigyázatosságból hosszabbították meg a korábbi korlátozást, mivel a fertőzöttek száma már rohamosan csökken, és sok városban meg is szüntették az intézkedéseket – beleértve a maszkviselési kötelezettséget az iskolákban és az éttermekben.

Bár az Ashish Jha, a Biden-adminisztráció új Covid-19-reagálási koordinátora azt mondta, lehetséges, hogy mégis meghosszabbítják a korlátozást, de hozzátette, hogy „nem hiszi, hogy emiatt túlzottan aggódnunk kell.”

A maszkviselés eltörléséért egyébként már az Airlines for America (Légitársaságok Amerikáért) nevű kereskedelmi csoport is kampányolt, Nagy-Britanniában pedig már el is kezdődtek az enyhítések, noha az emberek többségét egyébként talán nem zavarná, ha továbbra is kellene viselni a maszkot.

(Forrás: Travelpulse, képek: Getty Images)

amerikai egyesült államok | maszkviselés eltörlése | maszkviselés | repülőgép | cdc

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram