Close
Egy ideig még nem lehet síelni Olaszországban

Egy ideig még nem lehet síelni Olaszországban

Alig találni olyan európai országot, ahol működhetnek a síliftek.

2021. január 1-től az összes síterepet bezárták Szlovákiában, és a szállodák sem fogadhatnak új vendégeket. A szállodákban tartózkodó vendégek még kitölthetik a lefoglalt tartózkodási idejüket, de nem hosszabbíthatnak. A hotelek új foglalásokat – átmenetileg – már nem fogadhatnak 2021-re.

Szlovéniában a karácsonykor bevezetett zárás után ismét kinyithattak a síterepek, igaz, csak negatív koronavírusteszt bemutatásával lehet használni a lifteket.

Huszonnégy óránál nem régebbi negatív igazolást kell bemutatni, amelyet egy helyi tesztállomáson kell igazoltatni.

Itthon Eplényben létszámkorlátot vezettek be: az egy nap eladott jegyek számát ezerötszáz darabban maximalizálják. Az üzemeltetők számításai alapján a havas felületeket alapul véve legalább húsz négyzetméter hely fog jutni minden egyes sportoló számára. A mátraszentistváni pálya elzárt üzemi területnek minősül jelenleg, a pálya és a parkolók is le vannak zárva, ennek ellenére rengetegen másztak át a kerítésen és “megtapostak mindent, amit értek; havat, kerítést, kaput leszaggatva.” Az elkészült hódombokat meg kell óvniuk az üzemeltetőknek, ezért a sípályára továbbra is tilos a belépés, és ott a szánkózás.

Olaszországban a szigorú lezárások következtében utazni sem nagyon lehetett az ünnepek környékén, értelmszerűen a sípályák is zárva maradtak. Az alpesi régiók képviselőinek kérését (még nem állnak készen az újrakezdésre) megfogadva, Roberto Speranza egészségügyi miniszter aláírta a rendeletet, melynek értelmében január 18-ig meghosszabbítják a pályák lezárását, vagyis jelen állás szerint leghamarabb január második felében indulhat a szezon – amennyiben addig nem romlik a helyzet.

Ez is érdekelhet:

(Források: Síelők.hu, Gazzetta.it, Fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom