Close
Egy ideig még nem lehet síelni Olaszországban

Egy ideig még nem lehet síelni Olaszországban

Alig találni olyan európai országot, ahol működhetnek a síliftek.

2021. január 1-től az összes síterepet bezárták Szlovákiában, és a szállodák sem fogadhatnak új vendégeket. A szállodákban tartózkodó vendégek még kitölthetik a lefoglalt tartózkodási idejüket, de nem hosszabbíthatnak. A hotelek új foglalásokat – átmenetileg – már nem fogadhatnak 2021-re.

Szlovéniában a karácsonykor bevezetett zárás után ismét kinyithattak a síterepek, igaz, csak negatív koronavírusteszt bemutatásával lehet használni a lifteket.

Huszonnégy óránál nem régebbi negatív igazolást kell bemutatni, amelyet egy helyi tesztállomáson kell igazoltatni.

Itthon Eplényben létszámkorlátot vezettek be: az egy nap eladott jegyek számát ezerötszáz darabban maximalizálják. Az üzemeltetők számításai alapján a havas felületeket alapul véve legalább húsz négyzetméter hely fog jutni minden egyes sportoló számára. A mátraszentistváni pálya elzárt üzemi területnek minősül jelenleg, a pálya és a parkolók is le vannak zárva, ennek ellenére rengetegen másztak át a kerítésen és “megtapostak mindent, amit értek; havat, kerítést, kaput leszaggatva.” Az elkészült hódombokat meg kell óvniuk az üzemeltetőknek, ezért a sípályára továbbra is tilos a belépés, és ott a szánkózás.

Olaszországban a szigorú lezárások következtében utazni sem nagyon lehetett az ünnepek környékén, értelmszerűen a sípályák is zárva maradtak. Az alpesi régiók képviselőinek kérését (még nem állnak készen az újrakezdésre) megfogadva, Roberto Speranza egészségügyi miniszter aláírta a rendeletet, melynek értelmében január 18-ig meghosszabbítják a pályák lezárását, vagyis jelen állás szerint leghamarabb január második felében indulhat a szezon – amennyiben addig nem romlik a helyzet.

Ez is érdekelhet:

(Források: Síelők.hu, Gazzetta.it, Fotók: Pixabay)

sípálya | lezárás | síelés | olaszország | tilos

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram