Mexikói food truckot és vegán bisztrót is találunk az új Balatoni Gasztrotérképen

Izgalmas új helyekkel és a megszokott régi motorosokkal rúgja be a szezont a Balatoni Gasztrotérkép csapata. Az idei térképen a klasszikus éttermek mellett rengeteg újdonság is megtalálható, például mexikói food truck, specialty kávé, juicebar, vegán bisztró, ice pop és acai bowl.

120 ezer példányban, összesen hatvanhét vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány. A gasztrotérképet továbbra is használhatjuk digitális formában is, a Balatoni Gasztrotérkép applikáció iOS-re és Androidra is elérhető, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok, sőt, a készítők idén izgalmas frissítésekkel is jelentkeznek: ezentúl megörökíthetjük a nyár legjobb pillanatait az appon keresztül játékos, balatonos stickerekkel ellátva, s ha nem akarunk lemaradni a legújabb gasztrohírekről, akkor érdemes a gasztrotérkép push üzeneteire is odafigyelnünk.

A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban a gasztronómia iránt érdeklődőknek.

Az idei, hatodik kiadásban több újdonság is szerepel: külön jelölést kaptak például az akadálymentesített vagy a bankkártyát is elfogadó egységek, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet, szálláshely vagy hogy melyek a szezonálisan nyitva tartó egységek.

A készítők idén is megőrizték a már jól bevált grafikus arculatot, mely Kerekes Kata grafikus keze munkáját dicséri.

Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztroiránytűvé. Az idei a hatodik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és két egész balatonos kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma négy év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett szezon meghosszabbításában is.

A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, specialty kávézó, food truck, vegán bisztró, juice bar és pálinkafőzde is szerepel a gasztrotérképen.

Vannak közöttük családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni zászlóshajók és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedők, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben.

– "Hatalmas öröm számunkra, hogy idén több mint tizenöt új hellyel bővültünk, ez azt mutatja, hogy egyre több étteremtulajdonos vallja sajátjának a Balatoni Gasztrotérkép értékeit. Igyekszünk folyamatosan fejlődni, új ötletekkel, felhasználóbarát módon segíteni közönségünket, akik most már több mint négy éve töretlen lelkesedéssel követik a munkánkat. Hálásak vagyunk azoknak a szuper balatoni vállalkozóknak, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a Balaton egyre klasszabb desztináció legyen. A mi feladatunk az, hogy segítsük őket abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, hogy minél többen fedezzék fel a régió legjobb gasztrocélpontjait" – véli a Balatoni Gasztrotékép alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember.

A Balatoni Gasztrotérkép applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papír alapú gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június elsejétől megtalálható több száz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a gasztrotérképen szereplő hatvanhét partnernél is.

Ez is érdekelhet:

Öt hely a Balaton északi partján, mesebeli kilátással

Néha érdemes eltávolodni a strandtól és a lángosostól, mert a csoda egy szinttel feljebb kezdődik.

(Fotók: Szabó Miklós)

vendéglátás | térkép | balaton | gasztro | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom