Meglepően keveset repültünk tavaly

Még tavaly is kevesebbet repültünk, mint 2019-ben, ami a nyári reptéri káoszok fényében nem tűnt túl valószínűnek, de az Eurostat éves adatait nézve kiviláglik.

A kereskedelmi járatok száma leginkább januárban maradt el 2019 azonos hónapjától, mintegy 34 százalékkal, de a következő hónapokban is a járvány előtti szint alatt maradt: februárban 33 százalékkal, márciusban 27 százalékkal, áprilisban pedig 19 százalékkal.

A különbség a következő hónapokban már kevésbé volt szembetűnő, május és december között a csökkenés 14 és 16 százalék között volt.

A pandémia előttihez legközelebbi szintet augusztusban és októberben mérték, mindkettő csak 14 százalékkal maradt el 2019 ugyanezen hónapjaitól.

A legnagyobb fellendülés Görögországban volt tapasztalható, ahol a járatok száma egy százalékkal meghaladta a 2019-es szintet,

de néhány másik ország is közel járt ahhoz, például Portugália, ahol a járatok száma négy százalékkal maradt el, vagy Luxemburg, ahol nyolccal és Horvátország, ahol kilenccel. A legnagyobb visszaesést Szlovénia (-41 százalék), Csehország (-35 százalék), Finnország (-33 százalék) és Svédország (-31 százalék) könyvelhette el.

A legnagyobb visszaesést a koppenhágai, a brüsszeli és a hamburgi repülőtér regisztrálta 38, 45 és 38 százalékkal, ami 60 520, 55 824 és 47 014 járatszámmal kevesebbet jelentett.

A légi közlekedés idén sem lesz könnyű, sztrájkok és reptéri korlátozások jönnek, így érdemes lehet megfontolni akár a vonatozást is.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

eurostat | repülés | száma | statisztika | 2022

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom