Close
Korlátozással készül a tavaszi szünetre a tavalyi nyár egyik leghírhedtebb reptere

Korlátozással készül a tavaszi szünetre a tavalyi nyár egyik leghírhedtebb reptere

A tavalyi nyár szép emlékeit némileg beárnyékolta az Európa-szerte tapasztalható reptéri káosz, a sorból pedig többek között az amszterdami Schiphol is kiemelkedett, ahol többen késték le a gépüket a mérhetetlen hosszú sorok miatt, és rengeteg járatot kellett törölni is.

A reptéren ezért még a nyáron létszámkorlátot vezettek be, amelyet idén év elejéig meghosszabbítottak. Bár március végétől fokozatosan enyhítik a szigort, a délelőtti csúcsidőszakban továbbra is limitálják az induló járatok utaskapacitását.

A naponta reggel hat és délután egy között induló gépekre öt százalékkal kevesebb helyet lehet eladni, ami naponta körülbelül ötezer utast jelent mínuszban.

Az új szabályok elsősorban a tavaszi szünetet érintik, és áprilistól május közepéig élnek majd. A korlátozások célja, hogy elejét vegyék a hosszú sorban állásnak a becsekkolásnál, a biztonsági és az útlevél-ellenőrzésnél.

Ugyanakkor így is többen fordulhatnak meg a reptéren tavasszal, mint az elmúlt télen, a napi induló utasok száma 65 százalékkal fog nőni.

Míg télen mintegy negyvenezren utazhattak, májusban már 66 ezren kelhetnek útra a holland fővárosból. Ez pedig még a tavaly májusi indulásoknál is 14 százalékkal több, a 2019-es számnál viszont kevesebb, mert akkor naponta átlagosan 72 ezer utas indult el a repülőtérről.

A KLM már közölte, hogy a korlátozások miatt nem töröl egyetlen járatot sem, de valamivel kevesebb jegyet fog eladni.

A repülőjegyeket érdemes tehát jó előre megvenni, és nemcsak azért, mert elfogyhatnak.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

utasok száma | Schipol | Amszterdam | utasok | létszámkorlát

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram