Így készítsd el a báránybordát a Michelin-csillagos minőségért

Paolo Sari, a világ első Michelin-csillagos bioséfje, rendre megosztja kedvenc receptjeit követőivel. Így tett a bárányborda elkészítésének fortélyaival is, amelyet az ő segítségével bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Fontos azonban, hogy megőrizzük Sari főzésének esszenciáját: friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljunk, így ételeinkkel a helyi gazdákat is támogathatjuk.

Hozzávalók:

A zellerpüréhez:

  • 30 dkg hámozott és kockára vágott zeller
  • 1,5 deciliter házi vagy magas zsírtartalmú tej
  • 1 db édesgyökér
  • só, bors

A bárányhoz:

  • 8 db bárányborda,
  • 16 vékony szelet bacon
  • 4 kanál akácméz
  • kakukkfű, só, bors
  • burgonya
Elkészítés:
  1. Egy kis lábasba tegyük bele a kockára vágott zellert és az édesgyökeret, sózzuk, borsozzuk!
  2. Öntsük fel a házi tejjel, és lassú tűzön főzzük puhára, majd pürésítsük botmixerrel!
  3. A báránybordákat sózzuk, borsozzuk, kenjük meg mézzel és szórjuk meg kakukkfűvel! Tekerjük be baconbe!
  4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a báránybordákat, és mindkét oldalát süssük öt-öt percig! Nagyjából tíz perc alatt a hús tökéletes állagú lesz!
  5. Amíg a hús sül, pucoljunk meg egy burgonyát, húzzuk rá egy bambuszpálcára, és vagdossuk be úgy, hogy spirálformát kapjunk! Forró olajban pár perc alatt süssük ki!
  6. Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk egy adag zellerpürét, tegyük rá a bárányt, mellé pedig a burgonyaspirált!
Ez is érdekelhet:
Így készül a tökéletes T-bone steak

Nem is olyan nagy ördöngösség.

(Fotók: Getty Images)

bárány | bárányborda | séf | Michelin | michelin-csillag | recept

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés