Paolo Sari, a világ első Michelin-csillagos bioséfje, rendre megosztja kedvenc receptjeit követőivel. Így tett a bárányborda elkészítésének fortélyaival is, amelyet az ő segítségével bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Fontos azonban, hogy megőrizzük Sari főzésének esszenciáját: friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljunk, így ételeinkkel a helyi gazdákat is támogathatjuk.
Hozzávalók:
A zellerpüréhez:
- 30 dkg hámozott és kockára vágott zeller
- 1,5 deciliter házi vagy magas zsírtartalmú tej
- 1 db édesgyökér
- só, bors
A bárányhoz:
- 8 db bárányborda,
- 16 vékony szelet bacon
- 4 kanál akácméz
- kakukkfű, só, bors
- burgonya
Elkészítés:
- Egy kis lábasba tegyük bele a kockára vágott zellert és az édesgyökeret, sózzuk, borsozzuk!
- Öntsük fel a házi tejjel, és lassú tűzön főzzük puhára, majd pürésítsük botmixerrel!
- A báránybordákat sózzuk, borsozzuk, kenjük meg mézzel és szórjuk meg kakukkfűvel! Tekerjük be baconbe!
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a báránybordákat, és mindkét oldalát süssük öt-öt percig! Nagyjából tíz perc alatt a hús tökéletes állagú lesz!
- Amíg a hús sül, pucoljunk meg egy burgonyát, húzzuk rá egy bambuszpálcára, és vagdossuk be úgy, hogy spirálformát kapjunk! Forró olajban pár perc alatt süssük ki!
- Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk egy adag zellerpürét, tegyük rá a bárányt, mellé pedig a burgonyaspirált!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
Michelin | zellerpüré | bárány | séf | recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!