Close
Aki a lassított dolce vitát keresi, ebben az olasz villában megtalálhatja

Aki a lassított dolce vitát keresi, ebben az olasz villában megtalálhatja

Divat vadászni az egyszerűséget, ami gyakran slow livinggel párosul – ez az olívaligetben álló dél-olaszországi villa pedig tökéletes helynek tűnik mindkettőhöz.

A négy hálószobás Villa Cardóra első blikkre azt hihetnénk, hogy egymásra pakolt hatalmas dobozokból áll. Ez a fajta elrendezés nem annyira szokatlan arrafelé: a pugliai Carovigno városka közelében található nyári rezidencia is követi a helyi hagyományokat, nem csupán a formákat, hanem a környékbeli anyagok felhasználást illetően is.

Odabent egy minimalista világba csöppenünk, ahol egyszerű kőpadló, világos falak és íves mennyezet fogad. Az enteriőrhöz természetes anyagokból készült semleges árnyalatú bútorok csatlakoznak, no meg fekete keretes ablakok, melyek üvegeit a közeli olíva- és mandulafák levelei cirógatják.

A háznak tágas nappalija és étkezője van, illetve természetesen a hálószobáknak sincsenek méretproblémái. A legnagyobb hálóhoz saját veranda és egy kis privát kert tartozik kültéri zuhanyzóval.

Fajsúlyosabb kilátásért a tetőteraszra kell felcaplatni, onnan tökéletesen látni a villától mintegy hét kilométerre csapkodó tenger hullámait.

Akinek nincs kedve elzarándokolnia odáig, a víz melletti hűsölést megteheti az Andrew Trotter Studio által tervezett Villa Cardo privát medencéjében is, melyet külön szabadtéri étkezővel és konyhával szereltek fel, hogy fatüzelésű sütőben készíthessenek maguknak finomságokat a vendégek, és aztán a medence partján felállított napozóágyakon pihengetve felvegyék a köztudottan visszafogottabb nyári itáliai életritmust, azaz megéljék kicsit a dolce vitát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: thespaces.com)

rezidencia | villa | slow living | villa cardo | minimalista

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram