Close
Aki a lassított dolce vitát keresi, ebben az olasz villában megtalálhatja

Aki a lassított dolce vitát keresi, ebben az olasz villában megtalálhatja

Divat vadászni az egyszerűséget, ami gyakran slow livinggel párosul – ez az olívaligetben álló dél-olaszországi villa pedig tökéletes helynek tűnik mindkettőhöz.

A négy hálószobás Villa Cardóra első blikkre azt hihetnénk, hogy egymásra pakolt hatalmas dobozokból áll. Ez a fajta elrendezés nem annyira szokatlan arrafelé: a pugliai Carovigno városka közelében található nyári rezidencia is követi a helyi hagyományokat, nem csupán a formákat, hanem a környékbeli anyagok felhasználást illetően is.

Odabent egy minimalista világba csöppenünk, ahol egyszerű kőpadló, világos falak és íves mennyezet fogad. Az enteriőrhöz természetes anyagokból készült semleges árnyalatú bútorok csatlakoznak, no meg fekete keretes ablakok, melyek üvegeit a közeli olíva- és mandulafák levelei cirógatják.

A háznak tágas nappalija és étkezője van, illetve természetesen a hálószobáknak sincsenek méretproblémái. A legnagyobb hálóhoz saját veranda és egy kis privát kert tartozik kültéri zuhanyzóval.

Fajsúlyosabb kilátásért a tetőteraszra kell felcaplatni, onnan tökéletesen látni a villától mintegy hét kilométerre csapkodó tenger hullámait.

Akinek nincs kedve elzarándokolnia odáig, a víz melletti hűsölést megteheti az Andrew Trotter Studio által tervezett Villa Cardo privát medencéjében is, melyet külön szabadtéri étkezővel és konyhával szereltek fel, hogy fatüzelésű sütőben készíthessenek maguknak finomságokat a vendégek, és aztán a medence partján felállított napozóágyakon pihengetve felvegyék a köztudottan visszafogottabb nyári itáliai életritmust, azaz megéljék kicsit a dolce vitát.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: thespaces.com)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom