Close
Ezt a vendégházat nyugodtan le lehetne pakolni akár a kertünk végébe is

Ezt a vendégházat nyugodtan le lehetne pakolni akár a kertünk végébe is

Fekete falakkal és méretes ablakokkal ellátott, füves tetővel befedett, egyszerű, visszafogott épület az erdő közepén. Sok ilyet láttunk már, csakhogy ez a Minimod vendégház előre legyártott szerkezetű, és bárhová elhelyezhető.

Most éppen Brazíliában pakolták le, ahol cölöpökön állva szinte belesimul a környezetébe. A brazil-uruguayi stúdió által tervezett házikó a Curcaca-völgyben kapott átmeneti otthont, miután kilencszáz kilométeres utazást követően megérkezett a tisztásra.

Első ránézésre – és a MAPA tervezőinek elmondása alapján – egy kortárs újraértelmezésen átesett primitív menedéknek tűnik, de több akar lenni egy erdő közepén a természet közelségével és pompás panorámával csalogató faháznál.

Maga a ház CLT-technológiával készült, ami világszerte egyre népszerűbb – Brazíliában még viszonylag ritkaságnak számít. Rétegragasztott fapanelekből áll, a fűrészelt deszkákat pedig szálirányban elforgatva ragasztják össze.

Ez a Skandináviából származó módszer kiválóan alkalmas házépítésre, ráadásul a végeredmény sokkal természetesebb és otthonosabb érzést teremt a betonnál.

A természetességet egyébként odabent is megfigyelhetjük: a falak és a szekrények is fából készültek. Az étkezővel elkülönített, könyvespolcokkal és kandallóval felszerelt  hangulatos nappali mellett konyhát és két egyforma méretű hálószobát (saját fürdőszobával) alakítottak ki még benne.

A kanapén üldögélve és a hatalmas ablakokon át az erdő meghittségében gyönyörködve nem is gondolhatnánk magunkhoz közelebb az anyatermészetet, pedig ennek a háznak még terasza is van, hogy aztán tényleg úgy érezhessük, mi is ide tartozunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ebből az elképesztően látványos irodából garantáltan nem vágynál home office-ba
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom