Close
Ezt a vendégházat nyugodtan le lehetne pakolni akár a kertünk végébe is

Ezt a vendégházat nyugodtan le lehetne pakolni akár a kertünk végébe is

Fekete falakkal és méretes ablakokkal ellátott, füves tetővel befedett, egyszerű, visszafogott épület az erdő közepén. Sok ilyet láttunk már, csakhogy ez a Minimod vendégház előre legyártott szerkezetű, és bárhová elhelyezhető.

Most éppen Brazíliában pakolták le, ahol cölöpökön állva szinte belesimul a környezetébe. A brazil-uruguayi stúdió által tervezett házikó a Curcaca-völgyben kapott átmeneti otthont, miután kilencszáz kilométeres utazást követően megérkezett a tisztásra.

Első ránézésre – és a MAPA tervezőinek elmondása alapján – egy kortárs újraértelmezésen átesett primitív menedéknek tűnik, de több akar lenni egy erdő közepén a természet közelségével és pompás panorámával csalogató faháznál.

Maga a ház CLT-technológiával készült, ami világszerte egyre népszerűbb – Brazíliában még viszonylag ritkaságnak számít. Rétegragasztott fapanelekből áll, a fűrészelt deszkákat pedig szálirányban elforgatva ragasztják össze.

Ez a Skandináviából származó módszer kiválóan alkalmas házépítésre, ráadásul a végeredmény sokkal természetesebb és otthonosabb érzést teremt a betonnál.

A természetességet egyébként odabent is megfigyelhetjük: a falak és a szekrények is fából készültek. Az étkezővel elkülönített, könyvespolcokkal és kandallóval felszerelt  hangulatos nappali mellett konyhát és két egyforma méretű hálószobát (saját fürdőszobával) alakítottak ki még benne.

A kanapén üldögélve és a hatalmas ablakokon át az erdő meghittségében gyönyörködve nem is gondolhatnánk magunkhoz közelebb az anyatermészetet, pedig ennek a háznak még terasza is van, hogy aztán tényleg úgy érezhessük, mi is ide tartozunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

mobil | menedék | CLT | vendégház | erdő

FOLYTASD EZZEL

Rátaláltunk a kényelmes luxusra Magyarország egy varázslatos pontján

Így néz ki egy penthouse a világ legmagasabb lakóépületében

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom