Close
Itt van négy indok, amiért újra bele lehet szeretni a vonatozásba

Itt van négy indok, amiért újra bele lehet szeretni a vonatozásba

Manapság kevésbé számít exkluzív dolognak a vonatozás, holott nem csupán nosztalgikus élményt ad, hanem látványos, romantikus és nem utolsósorban kényelmes is lehet egy hosszabb utazás – különösen, ha már-már szállodai színvonalú, fényűző vagonokba váltunk jegyet. Mutatunk is néhány ilyet kedvcsinálóként. 

Shiki-shima, Japán

Tizenöt lakosztály található a Japán keleti felében zakatoló szerelvényen, benne az egészen egyszerű, kétkanapés, vécés, zuhanyzós alapfelszereltségűtől egészen a deluxe-ig.

Utóbbi elég fényűző: kádban lehet ellazulni, a hangulatfokozásért kandalló, a panorámában gyönyörködésért hatalmas ablakok felelnek, de ezt is übereli a Shiki-shima lakosztály, amely két szinten kényezteti az utast.

Twilight Express Mizukaze, Japán

Ugyancsak Japánban halad a korábbi Twilight Express nyomdokain közlekedő Twilight Express Mizukaze. Az előd még 1989 és 2015 között vitte az utasokat Oszaka és Szapporo között.

A Mizukaze gyakorlatilag szállodai szintű szolgáltatást és élményt nyújt: három lakosztály választható, melyek közül a Royal Twin egy teljes kocsit elfoglal és privát erkélye, nappalija, hálószobája és kádas fürdője is van.

Tren Al Andalus, Spanyolország

A Renfe vasúttársaság vagonjai Andalúzia legszebb részeit járják be, többek között Sevillát, Granadát és Córdobát érintve.

A kocsik eredetileg még az 1920-as évek végén készültek a brit királyi család számára, hogy a francia Riviérán utazgassanak rajta.

A kétágyas Grand Class lakosztályban kanapévá alakíthatóak át a fekhelyek, plusz minibár és fürdőszoba is hozzájárul a kényelemhez, míg a Deluxe-hoz saját szauna is tartozik.

Caledonian Sleeper, Skócia

Ha valahol, akkor a csodás tájakat magáénak tudó Skóciában érdemes vonatra szállni, és elmerülni a természet alkotta szépségek látványában.

A Londonból kigördülő Caledonian Sleeperben háromféle lakosztályban lehet pihenni szinte szállodai körülmények között – még wifi és szobaszerviz is akad az alapszolgáltatások mellé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: jreast.co.jp, twilightexpress-mizukaze.jp, Insider.com)

twilight express | Caledonian Sleeper | utazás | Shiki-shima | alvókabin

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram