Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a karácsonyt megkoronázó torta. Összeállításunkban olyan desszertek közül válogattunk, melyek viszonylag könnyen elkészíthetők, mégis csodálatos megjelenésükkel mindenkit elvarázsolnak.
Vörös bársonytorta
A vörös bársony torta történelme a II. világháborúra nyúlik vissza és a sokszor megkérdőjelezett amerikai konyha egyik vitathatatlan sztárja. Fantasztikus mascarponés krémje lágy és selymes, így egy testes menüsor után is kellemesen fogyasztható. Elkészítése a kevésbé rutinos hobbicukrászok számára sem okoz különösebb kihívást, így érdemes bátran belevágni. A pontos receptünk itt érhető el.
Királyi keksztorta
Vilmos és Katalin sütés nélküli esküvői tortájának olyan egyszerű a receptje, hogy még a gyerekek bevonásával is elkészíthető. A csokoládés, kekszes süteményt a vőlegény tortájaként szolgálták fel a királyi menyegzőn.
Külön előnye, hogy valóban néhány hozzávalóból elkészíthető: csak kekszre, vajra, cukorra, rengeteg csokoládéra és tejszínhabra van szükség a recept szerint.
Sajttorta
Az egyszerű sajttortát ünnepi díszbe öltöztethetjük és ízvilágában is megidézhetjük ebben a karácsonyt akkor, ha narancsot, sütőtök pürét és némi mézeskalács-fűszerkeveréket használunk az elkészítése során.
Ráadásul hosszú ideig varázslatos illat lengi majd be a konyhát, ha úgy döntünk, ezzel készülünk a vendégvárásra.
Pavlova
A torták királynője köztudottan a pavlova. Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Ebben a cikkünkben nem csak a pontos receptet áruljuk el, hanem azt is, hogy mire érdemes odafigyelni!
(Fotók: Getty Images)
recept | karácsony | egyszerű | torta | édesség
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!