Itt van négy, egyszerűen elkészíthető karácsonyi torta, amiért csak rajongani lehet

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a karácsonyt megkoronázó torta. Összeállításunkban olyan desszertek közül válogattunk, melyek viszonylag könnyen elkészíthetők, mégis csodálatos megjelenésükkel mindenkit elvarázsolnak.

Vörös bársonytorta

A vörös bársony torta történelme a II. világháborúra nyúlik vissza és a sokszor megkérdőjelezett amerikai konyha egyik vitathatatlan sztárja. Fantasztikus mascarponés krémje lágy és selymes, így egy testes menüsor után is kellemesen fogyasztható. Elkészítése a kevésbé rutinos hobbicukrászok számára sem okoz különösebb kihívást, így érdemes bátran belevágni. A pontos receptünk itt érhető el.

Királyi keksztorta

Vilmos és Katalin sütés nélküli esküvői tortájának olyan egyszerű a receptje, hogy még a gyerekek bevonásával is elkészíthető. A csokoládés, kekszes süteményt a vőlegény tortájaként szolgálták fel a királyi menyegzőn.

Külön előnye, hogy valóban néhány hozzávalóból elkészíthető: csak kekszre, vajra, cukorra, rengeteg csokoládéra és tejszínhabra van szükség a recept szerint.

Sajttorta

Az egyszerű sajttortát ünnepi díszbe öltöztethetjük és ízvilágában is megidézhetjük ebben a karácsonyt akkor, ha narancsot, sütőtök pürét és némi mézeskalács-fűszerkeveréket használunk az elkészítése során.

Ráadásul hosszú ideig varázslatos illat lengi majd be a konyhát, ha úgy döntünk, ezzel készülünk a vendégvárásra.

Pavlova

A torták királynője köztudottan a pavlova. Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Ebben a cikkünkben nem csak a pontos receptet áruljuk el, hanem azt is, hogy mire érdemes odafigyelni!

(Fotók: Getty Images)

gyors | torta | karácsony | egyszerű | recept | édesség

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom