Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a karácsonyt megkoronázó torta. Összeállításunkban olyan desszertek közül válogattunk, melyek viszonylag könnyen elkészíthetők, mégis csodálatos megjelenésükkel mindenkit elvarázsolnak.
Vörös bársonytorta
A vörös bársony torta történelme a II. világháborúra nyúlik vissza és a sokszor megkérdőjelezett amerikai konyha egyik vitathatatlan sztárja. Fantasztikus mascarponés krémje lágy és selymes, így egy testes menüsor után is kellemesen fogyasztható. Elkészítése a kevésbé rutinos hobbicukrászok számára sem okoz különösebb kihívást, így érdemes bátran belevágni. A pontos receptünk itt érhető el.
Királyi keksztorta
Vilmos és Katalin sütés nélküli esküvői tortájának olyan egyszerű a receptje, hogy még a gyerekek bevonásával is elkészíthető. A csokoládés, kekszes süteményt a vőlegény tortájaként szolgálták fel a királyi menyegzőn.
Külön előnye, hogy valóban néhány hozzávalóból elkészíthető: csak kekszre, vajra, cukorra, rengeteg csokoládéra és tejszínhabra van szükség a recept szerint.
Sajttorta
Az egyszerű sajttortát ünnepi díszbe öltöztethetjük és ízvilágában is megidézhetjük ebben a karácsonyt akkor, ha narancsot, sütőtök pürét és némi mézeskalács-fűszerkeveréket használunk az elkészítése során.
Ráadásul hosszú ideig varázslatos illat lengi majd be a konyhát, ha úgy döntünk, ezzel készülünk a vendégvárásra.
Pavlova
A torták királynője köztudottan a pavlova. Az elegáns desszertben egészen különleges módon egészíti ki egymást a roppanós habcsókréteg, a krémesen lágy tejszínhab és a friss gyümölcs. Ráadásul a torta elkészítése nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, ha szép habcsókot sikerül készíteni, tulajdonképpen már nyert ügyünk van. Ebben a cikkünkben nem csak a pontos receptet áruljuk el, hanem azt is, hogy mire érdemes odafigyelni!
(Fotók: Getty Images)
gyors | torta | karácsony | egyszerű | recept | édesség
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!