Idén is utazhatunk Európa egyik leggazdaságosabb közlekedési bérletével

Tavaly áprilisi bevezetése óta töretlen a 49 eurós (körülbelül 19 ezer forintos) németországi tömegközlekedési jegy népszerűsége.

A bérletet, amely korlátlan utazást biztosít az összes helyi és regionális tömegközlekedési eszközön 2024-ben is meg lehet vásárolni az év végéig változatlan áron. Ez azért is jó hír, mert idénre a legtöbb szakember áremelkedést várt, de a kormányzat úgy döntött, hogy támogatást biztosít az érintett cégeknek.

A D-ticket néven is ismert bérlettel napi körülbelül 1,60 eurónak (nagyjából hatszáz forintnak) megfelelő összegért lehet utazni a németországi településeken közlekedő valamennyi buszon, metrón, villamoson, valamint a rövid és közepes távolságú regionális járatokon, hosszú távú vonatokra azonban nem érvényes.

A bérletből tavaly nyáron 52 millió fogyott, ezzel pedig a német közlekedési vállalatok szövetsége (VDV) szerint mintegy 1,8 millió tonna szén-dioxidot takarítottak meg az utazók. A bérlettel úgy tűnik, sikerült néhány embert legalább részben átcsábítani a tömegközlekedésre, a bevezetését követő első hónapban hárommillió ember vásárolt belőle, közülük 750 ezernek még soha nem volt tömegközlekedési bérlete.

Talán már az idén elindul ez az új vonat is, amely Szlovákiából Németországon át repít az Északi-tenger partjára.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

49 eurós | bérlet | utazás | Németország | jegy

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom