Ha idén ősszel Németországba utazunk, jó, ha erre felkészülünk

A német kormány több olyan intézkedést vezetett be, amelynek célja az energiamegtakarítás az őszi-téli időszakban. Hogyan érintheti mindez a turistákat?

Az ország két százalékkal szeretné csökkenteni az energiafelhasználását, így kevesebb lesz a díszkivilágítás és az óriásplakátok sem fognak fényárban úszni. A középületek esetében tíz órakor lekapcsolják a villanyt, a boltok pedig a bezárást kockáztatják, ha éjszaka égve hagyják a lámpákat.

Berlin

Mindez annyira nem húsba vágó, mint talán az, hogy a középületeket maximum 19 fokig lehet felfűteni, ami érintheti az apartmanokat és szálláshelyeket is.

A magánuszodákat egyáltalán nem lehet fűteni, a nyilvános helyeken pedig nem lesz melegvíz a kézmosáshoz. Bár a nyáron vonatozásra bátorítottak mindenkit, ősszel nem biztos, hogy olyan gördülékeny lesz a vasúti közlekedés, mert a síneken prioritást élvez a szén- és olajszállítás.

Mint a német gazdasági miniszter korábban megjegyezte, az új szabályokkal a háztartások,

a vállalatok és a közszféra akár 10,8 milliárd eurót is megtakaríthatnak 2024-ig.

Németország a gázellátásának 55 százalékát kapta Oroszországtól korábban, a háború óta ez az összeg 35 százalékra csökkent, és a kormány eltökélt szándéka, hogy teljesen beszüntesse az importot.

Persze, az energiatakarékossági intézkedések nem jelentik azt, hogy a turistákat ne látnák szívesen, vagy az ország ne tartogatna sok érdekes látnivalót, ráadásul szeptember 17-én kezdődik az Oktoberfest is.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

energiaválság | Németország | energia | gáz | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom