Merítsünk ihletet a nemzetek konyhájából és készítsünk igazán autentikus süteményeket!
Akár édesszájúak vagyunk, akár nem, a karácsonyi desszertek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Körbenéztünk a világban és összegyűjtöttünk hét fantasztikus desszertet, amelyek megkoronázhatják a karácsonyi vacsorát.
Karácsonyi puding
Az egyik legismertebb hagyományos karácsonyi desszert a karácsonyi puding, melynek története a középkori Angliáig nyúlik vissza. Az édességet jellemzően december 25-én fogyasztják, tálaláskor pedig alkohollal locsolják meg, hogy aztán meggyújtva, rövid ideig kék láng borítsa be.
Stollen
Ezt a karácsonyi süteményt közel hétszáz éve készítik Németországban.
A kelt tésztába aszalt gyümölcsöket, kandírozott citrushéjat, diót és különböző fűszereket tesznek, sütést követően pedig alaposan megszórják porcukorral, hogy a havas tájra emlékeztessen.
Bûche de Nöel
Franciaország tradicionális ünnepi desszertje a fatörzs torta, amely egy csokoládéval bevont és csokikrémmel töltött piskótarolád.
Bátran lehet díszíteni marcipánnal, porcukorral, vagy bármivel, amitől igazán karácsonyi hangulatot áraszt majd.
Ráadásul az elkészítse sem egy ördöngösség, a tökéletes receptet követve garantált a sikerélmény.
Roscón de Reyes
Hagyományosan január 6-án, azaz vízkeresztkor fogyasztják a spanyolok ezt az ünnepi desszertet, hogy megidézzék vele a három királyokat, akik meglátogatták a kis Jézust, hogy aranyat, tömjét és mirhát adjanak neki. A hatalmas, fánk formájú sütemény lágy krémet rejt, a tetején pedig kandírozott gyümölcsök sorakoznak.
Bejgli
A hagyományos karácsonyi asztalról Magyarországon nem hiányozhat a bejgli, amelynek autentikus változata mákkal vagy dióval készül, de egyre többen készítenek gesztenyés, marcipános vagy éppen kókuszkrémes változatot. Ebben a receptünkben lépésről lépésre megosztjuk a tökéletes bejgli elkészítésének módját.
Bunuelo
Mexikóban és Latin-Amerika számos országában elképzelhetetlen az ünnep bunuelo nélkül. A fahéjas cukorba forgatott sült tészta ízében a churrosra, megjelenésében pedig lepényre hasonlít.
Japán karácsonyi torta
A karácsony Japánban az örömteli együttlétről szól, kevésbé a vallási vonatkozásokról, melyet egy egyszerű, ám annál finomabb tortával koronáznak meg. Tulajdonképpen egy piskótát sütnek, amelyet tejszínhabbal és eperrel díszítenek, de sokan csokoládé krémet vagy más szezonális gyümölcsöt is felhasználnak a töltelék elkészítéséhez.
(Fotók: Unsplash, Getty Images)
ünnep | karácsony | desszert | édesség | sütemény
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!