Close
Japandival hódít a Noma új pop-up étterme

Japandival hódít a Noma új pop-up étterme

A világ legjobb étterme nemrég jelentette be, hogy 2024-ben bezár, viszont addig még megkóstolhatjuk a különlegességeiket, Dánia mellett most tavasszal Japánban is.

A Noma Kyoto nyitvatartását a cseresznyevirágzás szezonjára időzítették, a vendégek tíz héten át, május 20-ig merülhetnek el a japán konyha és művészet ihlette élményekben.

Az Ace Hotel Kyoto harmadik emeleti, kétszintes éttermét, amelynek ablakai a tetőkertre néznek, a koppenhágai székhelyű OEO Studio és a Noma rezidens stylistja, Christine Rudolph tervei alapján alakították át úgy, hogy a japán és a skandináv stílus jegyeit egyaránt magán hordozza.

A berendezési tárgyak is japán és skandináv művészek munkái, de a határvonalat elmosódik a természetes és a kézzel készült alkotóelemek között.

Dekorációként többek között leveleket, köveket, szárazvirágokat, mohagolyókat és lebegő hínárerdőt is találunk a kerámia- és bambusztárgyak, természetes textíliák, tatami-paravánok és fából készült alkotások mellett, mindez pedig festői összhatást kelt.

Mind a dizájn, mind az étlap kulcseleme a tengeri moszat, amely visszaköszön a plafon alatt lebegő, bambuszrácsra fűzött, többek között hínártextilből készült installációban is, amelyet a tervek szerint a pop-up bezárásakor átköltöztetnek Koppenhágába.

De olyan érdekességekkel is lehet itt találkozni, mint például a masszív, fatörzsre emlékeztető borhűtőket, amelyeket a mochikészítéshez használt rizstörő mozsár ihletett.

 

Az OEO Studio legfontosabb feladata az volt, hogy egyensúlyt teremtsen a meglévő, bisztró stílusú étterem és a Noma hangulata között.

A korábbi díszítéseket, bútorokat és lámpákat eltávolították, a járólapok fugázását pedig sötétre színezték, hogy egyszínű szürke padlót kapjanak. Ahogyan a tér hangulata, úgy az étlap is a Japánból származó alapanyagokra épül.

Bár az étterem csak tíz hétig tart nyitva, az előkészítő munkák két éven át zajlottak, és René Redzepi, a Noma alapító séfje a teljes személyzetet és annak családját Kiotóba költöztette idén tavasszal.

Japán számos meghökkentő érdekességet tartogat a turistáknak, Kiotóban pedig ilyen kellemes hangulatú hotelekbe is lehet szobát foglalni.

(Forrás: Wallpaper, képek: Tanaka Kotaro/Wallpaper, Noma/Facebook)

noma | kiotó | pop-up étterem | japandi

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Makacsabb az infláció a vártnál, érdekes megoldással állnának elő a britek

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram