Ennek a mesebeli szigetnek van talán a valaha látott legtisztább kék vize

A mindössze két kilométer hosszú és a szárazföldtől mintegy harminc kilométerre fekvő Seychelle-szigeteki North Island eddig valamiért radar alatt maradt.

1609-ben az Ile du Nord néven is ismert North Island volt az első Seychelle-szigeteki terület, ahol tengerészek feljegyzett partraszállást hajtottak végre. Az expedíciós csapat arról számolt be, hogy a hely meglehetősen nagyszámú óriás szárazföldi teknős populációnak ad otthont. És ennyi.

Ezt követően 1826 és az 1970-es évek között a Réunionról származó Beaufond család mondhatta magáénak szigetet, és gyümölcs- és fűszertermesztésre, valamint guanó, halolaj és kopra előállítására használták. A farmot az 1970-es években eladták, és egészen 1997-ig senki sem foglalkozott vele érdemben. Akkor ismét magánszigetként és a Seychelle-szigeteki vadon élő állatok menedékhelyeként lehetett hallani róla. A kemény munka ellenben meghozta gyümölcsét és a szigetet a világ egyik legtisztább helyévé tette.

2019-ben jelentette be a Marriott International részeként működő The Luxury Collection, hogy North Islandet felveszi portfóliójába, nemrégiben pedig az ASmallWorld Hospitality vette át az üdülő gondozását.

Ahhoz, hogy a sziget növény- és állatvilága, az azúrkék óceán vize és szikrázóan fehér homokja újra tündökülhessen, a csapatnak először helyre kellett hoznia az ember és a farm által az évtizedek során okozott károkat. Ez magában foglalta a nem őshonos rágcsálók kiirtását és az összes elvadult állat, köztük kecskék, macskák és szarvasmarhák eltávolítását. Az invazív növényfajokat még a mai napig irtják, és több ezer őshonos növény- és facsemetével pótolják, hogy helyreállíthassák azt, ami egykor volt. Úgy tűnik, sikerrel.

Visszatértek a Seychelle-szigeteki kék galambok, az ékfarkú bíbicek és a fehérfarkú trópusi madarak költőpopulációi, a karvalyteknősök és a zöld teknősök pedig újra fészkelni kezdtek a partokon. Ezt a bőséget a vendégek is megtapasztalhatják, ha egy kis időt töltenek a sziget  környezetvédelemért felelős csapatával, vagy egyszerűen csak felfedezőútra indulnak. A szigeten megannyi szabadidős tevékenységgel lehet maximalizáni a szabadban töltött időt: búvárkodás, sznorkelezés, kajakozás, horgászat, kerékpározás jelenti az opciót és vannak vezetett túrák is.

Illusztráció

Illusztráció

A szigeten összesen tizenegy privát villa kínálja magát. A szálláshelyek ugyancsak a sziget zászlóshajóinak számítanak; fenntartható és helyi anyagok felhasználásával épültek, enteriőrjük semleges tónusú bútorokkal és fényes faanyagokkal utánozzák a kinti világot. Az étteremben szezonális menüből lehet szemezgetni, az étlapért konkrétan az az Akira Back séf felel, akinek a dél-koreai Szöulban található Dosa nevű étterme Michelin-csillagot kapott.

A North Island weboldalán akadnak bőven infók a részletekről és a szállásfoglallásról, utóbbi ára éjszakánként 5500 eurótól kezdődik.

A héten Európa nagy részén kegyetlen hőhullám tombol, a legtöbb országban rekordmagas hőmérsékletet kell valahogyan átvészelni. Erre akad rengeteg praktika a hideg vízbe mártott csuklótól kezdve a különféle “varázsitalokig”, de az is megoldás lehet, hogy elutazunk – minél északabbra megyünk, annál jobban járunk. Az alábbi helyeken például aligha kell óránként jeges koktélokat rendelni és klímára sincs most szükség.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

üdülő | Seychelle-szigetek | utazás | privát villa | north island

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom