A legújabb szankciós javaslatok szerint nem vásárolhatnak ingatlant az oroszok Európában

Az orosz-ukrán háború kitörése óta az Európai Unió sorra léptet életbe szankciókat Oroszországgal szemben. A legújabb tervek szerint akár az ingatlanvásárlást is megtilthatnánk az oroszoknak Európában.

A Bloomberg News információja szerint az ingatlanvásárlási tilalom része az EU hatodik, Oroszország elleni szankciócsomagjának. Az Európai Bizottság jelenlegi javaslata megakadályozná, hogy

orosz állampolgárok és jogi személyek ingatlanokat szerezzenek Európában.

Értesülések szerint ugyanakkor az intézkedés nem vonatkozna azokra az oroszokra, akik az Európai Unióban vagy Svájcban rendelkeznek állampolgársággal vagy lakóhellyel.

Mióta Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát, sorra vezetnek be szankciókat az orosz oligarchák ellen is. Az Egyesült Államok éppen ezen a héten kapott engedélyt arra, hogy Szulejmán Kerimov orosz milliárdos szuperjachtját lefoglalják a Fidzsi-szigeteken.

De ahogyan arról a Roadster is beszámolt,

a szankciók értelmében Roman Abramovics franciaországi luxusotthona is lakat alá került.

Ahhoz, hogy az ingatlanvásárlási tilalom életbe lépjen, az Európai Unió tagállamainak jóvá kell hagyniuk a szankcióscsomagot, amely alapvetően a moszkvai olajipart és Oroszország legnagyobb bankját célozza.

(Forrás és fotók: RobbReport)

abramovics | lefoglalás | oroszország | háború | szuperjacht

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom