Close
Ezek az országok sürgetik az Uniót, hogy zárja le a határait az orosz turisták előtt

Ezek az országok sürgetik az Uniót, hogy zárja le a határait az orosz turisták előtt

Nem kizárt, hogy a következő években nehéz lesz oroszként európai országban nyaralni.

Finnország, Észtország, Csehország és Ukrajna azt szeretné, ha kitiltanák az Unióból az orosz turistákat, míg Lettország, Litvánia és Lengyelország máris drasztikusan szigorított a vízumszabályain. Az említett országok most azt kérik az Uniótól, hogy döntsön a kérdésben.

Kaja Kallas észt miniszterelnök a napokban azt írta a Twitteren, „az európai látogatás kiváltság, nem emberi jog”, Sanna Marin finn miniszterelnök pedig azt mondta,

nem helyes, hogy az oroszok normális életet élhetnek, Európában utazgathatnak és turistáskodhatnak.“

Az európai nyaralóhelyek egyébként már így is nagyot buktak a háborún, és az orosz belföldi turizmus is megsínylette a konfliktust, de a Wizz Air hamarosan ismét repülhet az országba.

(Forrás: Norway Today, képek: Unsplash, Getty Images)

orosz | tilalom | vízum | oroszország | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezek a világ legjobb helyei, ha a cseresznyefák virágzásában gyönyörködnél

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom