Színes festéket öntöttek tiltakozók Róma egyik legikonikusabb szökőkútjára, kiderült, miért tették

Sárga, piros és narancssárga festéket öntöttek Rómában az Oroszlán-szökőkút szobraira tüntetők, akik az állatok cirkuszokban való felléptetése ellen tiltakoztak.

A demonstráció résztvevői egy Elég volt az állatokból a cirkuszokban! feliratú transzparens húzták ki az olasz főváros egyik legnagyobb terén, a Piazza del Popolón. A tér közepén álló szökőkutat (Fontana dei Leoni) négy oroszlán díszíti, közepén egy ókori egyiptomi obeliszk magasodik.

A színes festék a szökőkút egy részét borította be.

@weare.roma Due attivisti hanno sporcato la fontana dei due leoni a Piazza del Popolo ed esposto lo striscione: “Basta animali nei circhi”👇🏻😳 Sul posto i carabinieri che hanno fermato le 2 persone. Si tratta di un uomo e una donna che si trovano ora in caserma. Entrambi saranno denunciati per danneggiamento. Non si sa ancora l’entità del danno che ha subito il monumento. Crediti video: El Ricon de los viajeros Fonte: Open #roma #weareroma #piazzadelpopolo #animali #circo #animalisti #protesta ♬ suono originale - WeAre Roma

A helyszínen állandó állomáshellyel bíró csendőrök egy 33 éves férfit és egy 29 éves nőt vettek őrizetbe. Műemlékrongálás miatt feljelentést tettek ellenük. Az akciót az Állati Forradalom nevű mozgalom vállalta magára.

Mint ismert, az olasz parlament januárban szigorította a műemlékek és műkincsek rongálásáért kiszabható büntetéseket. A kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés mellett hatvanezer euróig emelték a fejenként kiszabható bírságot, amely több mint 22 millió forintnak felel meg.

(Forrás: MTI, fotó: Getty)

róma | piazza del popolo | szökőkút | szobor

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Különleges együttállásokat figyelhetünk meg ma és holnap az égbolton

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom