Egy táplálkozási szakértő szerint ezt az öt dolgot nem szabad fogyasztani repülés előtt

Egyes vegyületeket másképp emészt meg a szervezetünk a magasban, ami azt jelenti, hogy körültekintve kell megválasztani a repülést megelőzően vagy utazás közben megkívánt ételeket.

Ebben segít Ryan Davidson táplálkozási szakértő, aki szerint az alábbi ételeket és italokat ajánlott elkerülni.

Kávé

Elég megnézni egy tetszőleges reptér bármelyik kávézóját és máris látható, hogy sorban állnak a fáradt és kialvatlan utasok a kávéjukra várva.

Azonban nem biztos, hogy jól teszik, ha egy pumpkin spice lattéval a hasunkban ülnek fel a repülőre.

– A kávé dehidratál és enyhe vízhajtóként dolgozik, ami azt jelenti, hogy a repülés során valószínűleg többször kell majd mosdóba menni – mondta Davidson.

Arra figyelmeztet, hogy a felszállást megelőző két órában kerüljük a kávézást.

Alkohol

Sokan rendelnek egy erős italt idegeik megnyugtatása érdekében, vagy hogy korán elkezdjék a nyaralást, de Davidson azt tanácsolja, ne fogyasszunk alkoholt a repülőút előtt.

A levegőben a szervezet nem dolgozza fel olyan hatékonyan az alkoholt, mivel a kabinnyomás és a vér oxigénszintje csökken. Ennek következtében sokkal gyorsabban érezzük az alkohol hatását és hamarabb jelentkeznek a kiszáradás tünetei.

Csapvíz

Valószínűleg a legjobb választás a szomjoltáshoz a víz, bár Davidson ajánlása alapján inkább palackozott vizet válasszunk.

– A légitársaságok szigorú előírásokat követnek, és rendszeresen végeznek vizsgálatokat a víz tisztaságával kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy nem fordulhatnak elő szennyeződések. A vizet tartályokban tárolják, melyek az út során bármikor felvehetőek, így könnyedén szennyeződhetnek – érvelt a szakember.

– A legbiztonságosabb megoldás repülés közben, ha palackozott vizet iszunk, és távol tartjuk magunkat minden olyan folyadéktól, amely tárolótartályból származhat. Utóbbi lehet például forró csokoládé, tea és kávé is. A szennyezett víz számos kellemetlenséget okozhat, beleértve hasmenést, hányást és akár légzőszervi megbetegedéseket.

Alma

Bár a legtöbben azt gondolnánk, nem lehet gond egy almába harapni a repülőút előtt, de nem feltétlenül így van.

– Rágcsálnivalónak remek választás. Egészséges, és a kiegyensúlyozott étrend részét képezi. A repülést megelőző huszonnégy órában ellenben érdemes elkerülni, mivel az adagonkénti négy-öt gramm rosttartalom miatt a repülés során felpuffadhatunk – mondta.

Rágógumi

Gyakran bevetett orvosság a repülőgépen a kabinnyomás kezelésére és a bedugult fül ellen,

de Davidson szerint nem kívánt mellékhatásai lehetnek.

– A rágózás növelheti a puffadás és az extra gázok kockázatát, mivel rágás közben kinyitjuk a szánkat és több levegőt nyelünk le. A rágógumiban lévő mesterséges édesítőszerek ugyancsak növelhetik a felesleges gázképződést.

A kézipoggyász bepakolása kihívást jelenthet azok számára, akik hajlamosak néha túl sok, netán túlságosan helypazarló, vagy éppenséggel túl kevés dolgot magukkal vinni egy útra. Íme kilenc tárgy, aminek mindenképp helyet kell szorítani (a nyilvánvaló tételeken, például a személyes iratokon kívül), hogy kényelmesen utazhassunk bárhová a világban.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

fedélzet | ital | repülés | nem ajánlott | fogyasztás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom