Close
Öt fantasztikus autó, amivel szívesen nekivágnánk egy Európát átszelő utazásnak

Öt fantasztikus autó, amivel szívesen nekivágnánk egy Európát átszelő utazásnak

Na nem mostanában, hanem mondjuk ünnepek után, hogy életet vigyünk az általában nehézkesen induló, szürke januárba. Ezekkel a járgányokkal nem lesz nehéz dolgunk.

Range Rover

A Range Rover neve egyet jelent a luxusterepjáróval, és a legújabb generáció még magasabbra teszi a mércét, a klasszikus limuzinokban tapasztalható kényelmet nyújtja a 4×4-es kategóriában.

Az évtizedek során a Range Roverből egyre inkább luxusautó lett, és ennek csúcsán a most leleplezett legújabb, ötödik generációs modell áll.

Mercedes-AMG SL roadster

Hét évtizedes történetet folytat a Mercedes az SL legújabb generációjával, amelynek születése felett immár az AMG bábáskodott, és ez azt is jelenti, hogy a roadster több szempontból is szakít a megszokott recepttel.

Az AMG részleg munkája egyúttal azt is jelenti, hogy még sportosabb tulajdonságokra számíthatunk, a roadster azonban nem adja fel azokat az értékeket, amelyek eddig is a márka egyik csúcsmodelljévé tették.

Az új SL testesíti meg magában mindazt, amit a klasszikus autózás szerelmesei egy modern sportkocsiban keresnek.

Aston Martin V12 Vantage

A hasonló kategóriájú sportautók általában hat- vagy nyolchengeresek, de ezt az Aston Martint egy erőteljes V12-es motor hajtja, ezzel igazi ritkaságnak számít.

A V12 Vantage S hosszú motorházfedele alatt tehát jóval több henger dolgozik, mint a kategóriában megszokott, és a teljesítménye is figyelemreméltó, a 6 literes erőforrás ugyanis 577 lóerőre képes.

Aston Martin Valhalla

Kényelmes és gyors sportautókat szoktunk meg az Aston Martintól, de most valami egészen mással álltak elő.

A Valhalla a márka új plug-in hibrid szuperautója, aminek a dizájnja és a teljesítménye is lenyűgöző.

Az új Valhalla az autózás csúcsára érkezik, az ezer lóerős szuperautók közé, ahol mindent a nagy teljesítmény érdekében alakítottak ki. A jellegzetes hűtőmaszkjáról azonnal Aston Martinnak felismerhető modell azonban a márkához méltó elegáns és kényelmes belső teret kapott, hogy ne csak egy versenypályán használható kiélezett pályagép legyen.

McLaren Artura

A Formula–1-es csapatáról ismert brit gyártó legújabb sportautója természetesen hibrid hajtású, ezért nemcsak erősebb és gyorsabb lett az elődjénél, de nem is pazarolja az üzemanyagot.

Az Artura a technikájával is újat mutat, hiszen eleve hibridnek tervezték, ezért nemcsak erősebb és gyorsabb lett az elődjének tekinthető 570S-nél, de tisztább is.

(Fotók: Range Rover, Mercedes, Aston Martin, McLaren)

 

idei | range rover | mercedes | roadster | aston martin

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram