Öt luxusvilla, amire csak öt csillagot lehet adni

Mutatunk öt, egészen pazarul sikerült otthont a nagyvilágból. 

Három pavilonból álló villa Utahban

Az amerikai Olson Kundig építészirodától már nem egy projektet megírtunk a Roadsteren; a luxusban utazó, látványos és gyönyörű házakat tervező iroda pedig most sem okozott csalódást, ugyanis ez a Salt Lake Citynél épült villa már megint felülről súrolja a pazart.

A három pavilonból álló villa 1685 négyzetméteres, az óriási területű házban bámulatos módon sikerült mégis intim tereket teremteniük az építészeknek. Fantasztikus építészeti megoldások egy csodás panorámával megáldott helyen: megint jár az építészirodának a csillagos ötös!

Utah legszebb hegyei között épült ez az óriási luxusrezidencia

Elképesztően tágas magasélet, hozzá olyan kilátással, amilyet meg is érdemel.

Háromemeletes luxusvilla Kaliforniában

Elhúzható falak és számos terasz tartozik ehhez a lélegzetelállító kaliforniai villához, mely Nyugat-Hollywood egyik legprominensebb részén, a Sunset Strip fölött épült. A háromemeletes luxusvilláról Los Angelesen túl San Gabriel hegyeire és a Csendes-óceánra tekinthet szerencsés tulajdonosa, egy pénzügyi szektorban dolgozó férfi.

Az összesen ezernégyszázötvenhárom négyzetméteres otthonban a három szint három különböző hangulatot is jelöl. Az egyik szint a kilátást helyezi előtérbe egy feszített víztükrös medencével, egy következő szint a vendégeké és a nagy bulizásoké (ott található a konyha, a nappali, az étkező és a vendégszobák), a legfelső szint pedig a magánszféra helye: a hálószobáé, egy edzőteremé.

Magyar oligarchák is csak álmodhatnak egy ilyen villáról

Ez a luxusrezidencia még Hollywood nem apró mércéjéhez képest is az egekbe emeli a magaséletet.

Négyszögletes csoda Ecuadorban

Óriási üvegfalak és teljesen nyitott, kültérbe nyúló luxusnappali vár a természet gyönyörű ölén épített villában, melyért a Cabal építészstúdió felelt. Az elegáns és művészien esztétikus ház Samborondónban épült egy ötfős család számára, akik egész nap gyönyörködhetnek a villán felül az azt körülölelő természetben is. A 6M House névre keresztelt, egyszintes, négyszögletes villához egy kültéri, lebegősen csodás medencét is csatoltak, csak hogy fokozzák az amúgy is varázslatos élményt.

A színpaletta nyugodt, neutrális és finom: a fa- és grafitszínek teljes harmóniában egyesülnek az építészeti megoldásokkal. Végezetül egy nagyon vagány csigalépcső is a ház része, szóval egész egyszerűen öt csillag-superior díjazást adunk a villának.

Természetközeli nyaraló Idahóban

Az Imbue Design építésziroda tervezte meg ezt a lapos és csodás rezidenciát Parisben, Idahóban, a mindentől távol. A füves rétekre épült házat csakis a természet öleli körül: a nyaralóban az egyedüli szomszédság a Sziklás-hegység – és még az is elég távoli.

A nyaraló százkilencvenhét négyzetméteres, a főépület mellett egy garázs és egy vendégház is tartozik hozzá. A tulajdonos és családja egy olyan házat akart, ahová az egész család el tud vonulni a szociális nyomás elől, és kihúzza a digitális kapcsolódás kábeljeit, hogy csak egymásra és a természetre figyeljenek.

Nagyon lement a térképről ez a gyönyörű idahói villa

Mindentől távol akartak lenni, hát építtettek egy villát a semmi közepén.

Napfényes fehérség Sunnyvale-ben

A kaliforniai Ryan Leidner építésziroda frissítette fel ezt a pompás villát Sunnyvale-ben. A ház eredetileg 1962-ben épült, és az a Joseph Eichler jegyzi, aki a háború utáni kaliforniai ingatlanfejlesztés legfőbb alakja volt, és a régióban népszerűvé tette a megfizethető modernista építészetet.

Az egyszintes házban gyönyörűek a cédrus- és tölgyfa részletek, a kültéri medence és a kert, amely szó szerint végigfolyik a házon. A villa belsejében az építészek jó pár falat kivettek, hogy a terek levegősebbek legyenek, valamint mindent fehérre festettek, így a világos padlócsempékkel kiegészülve az egész ház szikrázik a napsütésben.

Átjárja a lelket a napfény ettől a sunnyvale-i villától

Egy hófehér ékkő a Szilícium-völgyből, ahol a természet átfolyik a házon.

(Fotók: Matthew Millman, Nic Lehoux, JAG Studio, Imbue Design, Joe Fletcher) 

ház | medence | modern | öt | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom