Close
Öt luxusvilla, amire csak öt csillagot lehet adni

Öt luxusvilla, amire csak öt csillagot lehet adni

Mutatunk öt, egészen pazarul sikerült otthont a nagyvilágból. 

Három pavilonból álló villa Utahban

Az amerikai Olson Kundig építészirodától már nem egy projektet megírtunk a Roadsteren; a luxusban utazó, látványos és gyönyörű házakat tervező iroda pedig most sem okozott csalódást, ugyanis ez a Salt Lake Citynél épült villa már megint felülről súrolja a pazart.

A három pavilonból álló villa 1685 négyzetméteres, az óriási területű házban bámulatos módon sikerült mégis intim tereket teremteniük az építészeknek. Fantasztikus építészeti megoldások egy csodás panorámával megáldott helyen: megint jár az építészirodának a csillagos ötös!

Háromemeletes luxusvilla Kaliforniában

Elhúzható falak és számos terasz tartozik ehhez a lélegzetelállító kaliforniai villához, mely Nyugat-Hollywood egyik legprominensebb részén, a Sunset Strip fölött épült. A háromemeletes luxusvilláról Los Angelesen túl San Gabriel hegyeire és a Csendes-óceánra tekinthet szerencsés tulajdonosa, egy pénzügyi szektorban dolgozó férfi.

Az összesen ezernégyszázötvenhárom négyzetméteres otthonban a három szint három különböző hangulatot is jelöl. Az egyik szint a kilátást helyezi előtérbe egy feszített víztükrös medencével, egy következő szint a vendégeké és a nagy bulizásoké (ott található a konyha, a nappali, az étkező és a vendégszobák), a legfelső szint pedig a magánszféra helye: a hálószobáé, egy edzőteremé.

Négyszögletes csoda Ecuadorban

Óriási üvegfalak és teljesen nyitott, kültérbe nyúló luxusnappali vár a természet gyönyörű ölén épített villában, melyért a Cabal építészstúdió felelt. Az elegáns és művészien esztétikus ház Samborondónban épült egy ötfős család számára, akik egész nap gyönyörködhetnek a villán felül az azt körülölelő természetben is. A 6M House névre keresztelt, egyszintes, négyszögletes villához egy kültéri, lebegősen csodás medencét is csatoltak, csak hogy fokozzák az amúgy is varázslatos élményt.

A színpaletta nyugodt, neutrális és finom: a fa- és grafitszínek teljes harmóniában egyesülnek az építészeti megoldásokkal. Végezetül egy nagyon vagány csigalépcső is a ház része, szóval egész egyszerűen öt csillag-superior díjazást adunk a villának.

Természetközeli nyaraló Idahóban

Az Imbue Design építésziroda tervezte meg ezt a lapos és csodás rezidenciát Parisben, Idahóban, a mindentől távol. A füves rétekre épült házat csakis a természet öleli körül: a nyaralóban az egyedüli szomszédság a Sziklás-hegység – és még az is elég távoli.

A nyaraló százkilencvenhét négyzetméteres, a főépület mellett egy garázs és egy vendégház is tartozik hozzá. A tulajdonos és családja egy olyan házat akart, ahová az egész család el tud vonulni a szociális nyomás elől, és kihúzza a digitális kapcsolódás kábeljeit, hogy csak egymásra és a természetre figyeljenek.

Napfényes fehérség Sunnyvale-ben

A kaliforniai Ryan Leidner építésziroda frissítette fel ezt a pompás villát Sunnyvale-ben. A ház eredetileg 1962-ben épült, és az a Joseph Eichler jegyzi, aki a háború utáni kaliforniai ingatlanfejlesztés legfőbb alakja volt, és a régióban népszerűvé tette a megfizethető modernista építészetet.

Az egyszintes házban gyönyörűek a cédrus- és tölgyfa részletek, a kültéri medence és a kert, amely szó szerint végigfolyik a házon. A villa belsejében az építészek jó pár falat kivettek, hogy a terek levegősebbek legyenek, valamint mindent fehérre festettek, így a világos padlócsempékkel kiegészülve az egész ház szikrázik a napsütésben.

(Fotók: Matthew Millman, Nic Lehoux, JAG Studio, Imbue Design, Joe Fletcher) 

öt | ötcsillagos | nagy sztori | ház | luxusvilla

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram