Close
Adunk néhány tippet, mit érdemes csinálni a reptéren, ha sokat késik a gép

Adunk néhány tippet, mit érdemes csinálni a reptéren, ha sokat késik a gép

Késni és várakozni senki se szeret, márpedig a repülőtereken gyakran előfordul, hogy rajtunk kívül álló okok miatt vagyunk kénytelenek hosszabb időt eltölteni. A CNBC szerint az idei év eddig jóval rosszabbul alakult ebből a szempontból, mert a légitársaságok az átlagnál több késéssel bosszantották az utasokat. A legtöbb reptér általában kevés szórakozási lehetőséget nyújt a holtidő átvészelésére, úgyhogy mutatunk néhány elfoglaltságot, amelyekkel talán gyorsabban telnek majd a percek.

Nézzük meg, mit nyújt a reptér!

Ha éppen olyan repülőtéren tartózkodunk, ahol a gyorséttermeknél, a duty free üzleteknél és az újságosnál tovább láttak az üzemeltetők, szerencsénk van.

Hongkongban például pihentető fürdőt és golfleckéket lehet venni, a londoni Heathrow Virgin Atlantic Clubhouse-ban fodrászat és wellness vár, a szingapúri Changi reptér éttermében pedig kifutópályára néző kilátással élvezhetjük a remek dim sum fogásokat és a borokat. A katari Hamadon uszoda, a hongkongi nemzetközi repülőtéren IMAX-mozi segít kellemesebben eltölteni az időt.

Keressünk egy kis extra pénzt!

Amennyiben a járatunk a légitársaság hibájából késik, kártérítési igényt nyújthatunk be. Csakhogy legtöbben nem vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel, hogy mikor és milyen élethelyzetben verhetjük a pultot a pénzünkért.

Az időjárási viszontagságok okozta csúszásért nem, de a poggyászunk esetleges elvesztése esetén, vagy három órát meghaladó várakozásért kompenzációra vagyunk jogosultak.

Ha az utazásunk során valami gikszer történik, például az Airhelp alkalmazás megkeresi és megtalálja a megfelelő kártérítési igényt – és be is adja helyettünk. Ha a követelésünk sikeres, automatikusan a számlánkra helyezi a nekünk járó összeget.

Irány a lounge!

A légitársaságok némelyike saját lounge-t rendezett be a repülőtereken, ahol kényelmesebb körülmények között (plusz ingyenes étel- és italfogyasztással) várakozhatunk. Persze nem mindenki veheti igénybe.

Ha hosszú órákat vagyunk még kénytelenek a reptéren tölteni, udvariasan érdeklődjük meg, beengednek-e. Ha már miattuk kerültünk ekkora csávába…

Vegyük fel a munkát!

Mondanánk, hogy kellemeset a hasznossal, bár a várakozás ritkán jelent élményt. Ha viszont már egy helyben üldögélünk és nem tudunk magunkkal mit kezdeni, érdemes lehet megnyitni, átnézni és rendszerezni a szabadság alatt érkezett munkával kapcsolatos e-maileket – máris megspróroltunk egy csomó időt a visszatérést követő első irodai napra.

Ha nem akarunk a munkára gondolni, írjunk blogot az utazási élményeinkről, amíg még frissek az emlékek!

Kapcsoljunk ki!

Előfordulhat, hogy a reptéri wifi nem működik, túlterhelt, vagy súlyos pénzekbe kerül.

Talán nem is baj az (sőt…), ha az Instagram céltalan görgetése vagy egyéb közösségi média oldalak bújása helyett egy időre offline üzemmódba kapcsolunk, és mondjuk egy igényes magazint lapozgatunk, vagy egy izgalmas könyvet olvasunk, amíg várunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

idő | repülőtér | mit csináljunk | késés | várakozás

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram