Close
Mutatunk öt európai úti célt, amit tavasszal érdemes bebarangolni

Mutatunk öt európai úti célt, amit tavasszal érdemes bebarangolni

Tavasszal nemcsak a természet, a városok is felébrednek téli álmukból, és ez az újjászületés kötelező látnivaló. A következő válogatásban az építészet, a gasztronómia és a természet rajongói is megtalálják a legjobb tavaszi úti célokat.

Lyon

Lyon nemcsak a Bocuse d’Or döntőjének ideje alatt válik a világ gasztronómiai fővárosává, hanem egész évben csodás ízekkel csábít.

Akárcsak a környező borvidékek – például Beaujolais – nedűi, a legkiválóbb francia sajtok (vacherin és gruyere) és a legboldogabb csirkefalatok Bresse-ből, ezek kedvéért érdemes akár egy kis vidéki kirándulást beiktatni.

Velence

Velence nem olyan, mint bármely más város a világon. Gyakorlatilag az elmúlt hatszáz évben szinte semmit sem változott: tele van az elmúlt évszázadok leghíresebb művészeinek és építészeinek remekeivel, nem csoda, hogy évente több millió látogató érkezik, hogy átérezze a világon egyedülálló város atmoszféráját.

Kihagyhatatlan látnivalói a San Giorgio Maggiore, a Sóhajok hídja, a Santa Maria della Salute, és természetesen a Szent Márk tér.

Porto

Porto Portugália második legnagyobb városa. Óvárosa, a Ribeira – ami egyébként az UNESCO Világörökség része – roppant hangulatos látványos hídjaival. A város a meredek utcáival szinte ráhajol a Duoro-folyóra.

A legfestőibb utcajelenetek is a folyóparthoz kötődnek. A patinás régi épületek arról tanúskodnak, hogy szép vagyonra tettek szert azok az urak, akik szorgosan és eredményesen kereskedtek a híres portói borral és más kelendő termékekkel.

Graz

Ha idén a tavaszi városnézés és a tengerparti nyaralás helyett álomszép zöld vidékre, friss levegőre, isteni ételekre és igazi pihenésre vágyunk, akkor Ausztria a tökéletes úti cél. Steiermarkot, azaz Stájerországot sokan Ausztria zöld szíveként ismerik, ami nem véletlen, hiszen területének több mint a fele erdő.

Friss levegőt szívhatunk Stájerország erdeiben, és végigkóstolhatjuk a térség jobbnál jobb borait. Ha már ott járunk, nem érdemes kihagyni Grazot, a kulináris fővárost. A barokk épületek között rejtőzik a futurisztikus művészeti alkotás, a Mura-menti Kunsthaus és az acélból készült kávéház, a Murschnecke.

Rotterdam

Hollandia második legnagyobb települése, melyet a II. világháború romba döntött, ezért a következő évtizedek az újjáépítés jegyében teltek. Az ország déli részében található Rotterdam, és egyben Európa legnagyobb tengeri kikötője, amelynél csak Szingapúré és Sanghajé nagyobb.

Vibráló éjszakai élet, színes, soknemzetiségű lakosság, izgalmas tengerészeti hagyományok, elsőosztályú múzeumok teszik Hollandia kihagyhatatlan, modern városává.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom