Close
Öt virtuális élmény, ami jobb, mint a valódi utazás

Öt virtuális élmény, ami jobb, mint a valódi utazás

Miközben a majdani utazásainkat tervezzük, érdemes körülnéznünk az interneten, hiszen olyan páratlan élményekben lehet részünk, amelyekre valódi utazás során esélyünk sem lenne. Ezekből gyűjtöttünk néhányat.

Norvégia madártávlatból

Tökéletes kikapcsolódást nyújtanak a távoli helyekről készült drónfelvételek, melyekben a YouTube-on merülhetünk el.

Egészen elképesztő látványban lehet részünk, ha virtuálisan keresztülrepülünk Norvégián, felfedezve a csodálatos fjordokat, a magányos öblöket és a világvégi halászfalvakat. Madártávlatból beleszédülhetünk a kanyargós utakba és a monumentális gránitsziklákba is.

Az állatok királya

Az Explore.org-on időzve az egész világot bejárhatjuk akár egyetlen óra alatt a webkamerák élő streamjének köszönhetően.

Érdemes virtuális szafarira indulni, és hosszan mélázni az afrikai közvetítéseken, hiszen akár testközelből megcsodálhatjuk a legendás vadállatokat.

Sarki fény egy halászfaluból

Szintén webkamerák segítségével kelhetünk útnak, hogy elcsípjük a legszebb légköri jelenséget, az aurora borealist.

Mindeközben felfedezhetjük a norvégiai Lofoten-szigeteket, bepillantást nyerhetünk a Henningsvær halászfalu életébe,

beleborzonghatunk a szélsőséges időjárási körülményekbe, de megszámolhatjuk a komppal érkező embereket, és a móló házainak pislákoló lámpáit is.

Virtuális Vincent

Az amszterdami Vincent Van Gogh-múzeumban virtuális látogatást tehetünk, miközben sokkal közelebb kerülhetünk a festőóriás legendás alkotásaihoz, mintha személyesen kerestük volna fel a tárlatot.

Ráközelíthetünk és egészen részletesen megcsodálhatjuk ikonikus önarcképeit, egyedülálló tájképfestészetét és ecsetvezetését. Mindemellett beleolvashatunk kézzel írott leveleibe is, amelyek az életéről, a szeretetről, a szenvedésekről és az ihletről mesélnek.

El Camino vlogger-beszámoló

A Lindsey Hikes & Travels vlog ötvenkét videóból álló sorozatot készített, amelyben egy magányosan utazó hölgy mutatja be az El Camino útvonalának páratlan természeti és építészeti örökségét.

Azon túlmenően pedig, hogy elénk tárja a legszebb látnivalókat, könnyeket is csal a szemünkbe azáltal, hogy megmutatja Lindsey lelki fejlődését és érzelmi útját az első lépés megtételétől egészen az utolsóig.

Virtuális világjárás

Jó néhány ötletet adtunk már arra vonatkozóan, mivel érdemes eltölteni az időt a négy fal között, legyen szó világ körüli utazásról David Attenborough-val, elgondolkodtató filmekről, vagy ingyenes online kurzusokról. Az alábbiakban olyan dolgokat ajánlunk, melyek pihentetnek, kikapcsolnak, és kimozdítanak picit a mostanság meglehetősen egyhangú hétköznapokból.

Még több művészeti élményre vágysz? Három tippünk is van! Egy: olvasd el beszámolónkat arról, milyen izgalmas egy nap a Müpa dzsesszfelvételeinek kulisszái mögött, kettő: nézd meg az elképesztően jó Oscar-longlistes magyar animációs rövidfilmet, három: ámulj el, milyen titokzatos alakra bukkantak egy száz éve lappangó magyar festmény hátoldalán!

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

stream | webkamera | élő közvetítés | utazás | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram