Egy pofonegyszerű trükkel másodpercek alatt megtalálhatod az autódat egy zsúfolt parkolóban

Biztos sokunkkal előfordult már, hogy egy fárasztó repülőútról hazatérve a reptéri parkolóházban a homlokunkra csaptunk, mert hirtelen fogalmunk sem volt, hol hagytuk az autót. Hiába nyomtuk a kulcstartón a távirányító gombját, nem történt semmi, mert vélhetően a járgány valahol hatótávolságon kívül pihent. Nem kell azonban ilyenkor pánikba esni, hanem elég segítségül hívni a tudományt és használni az eszünket – szó szerint.

A bostoni tudományos múzeum által megosztott TikTok-videóban Dr. Alex Dainis bemutatott egy tényleg egyszerű trükköt, aminek segítségével meghosszabbíthatjuk autónk távirányítójának hatótávolságát.

Ehhez mindössze a fejünket kell igénybe venni antennaként.

Dr. Dainis elmagyarázta, hogy az autók távirányítói kis hatótávolságú rádiójelet küldenek, ami általában csak öt-húsz métert tesz meg, amíg meg nem szűnik, de a fejünkkel felerősíthetjük, és növelhetjük a jel hatótávolságát.

A tudós szerint ez azért működik, mert a fejünk (akárcsak a testünk többi része) sok vizet tartalmaz, amikor pedig a kulcstartót a fejünkhöz tartjuk, az autó távirányítójának elektromágneses hullámai kölcsönhatásba lépnek a fejben lévő vízmolekulákkal, ezáltal azok elmozdulnak. A mozgás aztán olyan hullámot hoz létre, amely összeadódik a távirányító hullámával, felerősíti azt és növeli annak hatótávolságát.

Ha esetleg nem tetszik az ötlet, hogy rádióhullámok haladjanak át a fejünkben, a trükk egy teli vizes palackkal is kipróbálható, már ha éppen kéznél van egy – és persze rengeteg olyan autót gyártanak már, amihez alapból jár egy applikáció, aminek segítségével könnyen megtalálhatjuk a kocsit.

Ha nem szeretsz huszonpercekig malmozni, hanem szeretnéd, ha a tiéd lenne az első kigördülő poggyász, itt a tuti módszer.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók:  Unsplash)

 

parkoló | autó | trükk | megoldás | megtalálni

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom