Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

1896-ban nyitott meg a forgalom előtt, majd 2010-ben a felújítások miatt lezárták.

A pekingi Fengtaj állomás, melyet Ázsia legnagyobb vasútállomásaként tartják számon, több mint egy évtizedes felújítás után 32 peronnal és 400 ezer négyzetméteren elhelyezkedő várótermekkel, éttermekkel és egyéb szolgáltatásokkal várja újra az utasokat.

Óránként akár egyszerre 14 ezren is megfordulhatnak ott,

hogy hagyományos vagy nagysebességű vonatra vagy metróra szálljanak.

Noha Kína továbbra is zárva tart a legtöbb külföldi turista előtt, a pályaudvar nem marad kihasználatlanul. A fővárosból Sanghajba, Kantonba és más csomópontokba indulnak vonatok, és várhatóan Hongkong is újra bekapcsolódik majd a vérkeringésbe, miután újra megnyitja a határait.

Kína ugyanakkor a szomszédos országokkal is igyekszik szorosabb kapcsolatot létesíteni: nem olyan régen, tavaly októberben avatták fel például a Laoszt és Jünnan tartományt összekötő, majdnem ezer kilométeres vasutat.

És mindez még nem minden, mert a kínaiak egy olyan vonatot is terveznek, amely a Föld átmérőjénél is hosszabb, emellett olyan, vonattal is járható hidat adtak át, amilyen eddig még nem volt a világon.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Pixabay)

vasút | kína | vasútállomás | peking | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom